Cioloș se-ncoardă în mușchii de campanie

CIOLOȘ SE-NCOARDĂ ÎN MUȘCHII DE CAMPANIE: ”Florin Cîțu este terminat ca premier. Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului”.

Setat pe campania pentru șefia USR PLUS (și să nu-l creadă lumea parte a ”sistemului”, după cum l-a botezat Barna), Dacian Cioloș susține că USR PLUS va vota orice moțiune de cenzură pentru demiterea guvernului Cîțu, inclusiv una de la PSD.

Citez: „Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu, care este terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate în Parlament, pune condiții. Îi reamintesc că nu a câștigat alegerile, care să-i permită să invită partide la guvernare.

(…) Noi vrem să rezolvăm problema asta cât mai repede. Problema putea fi rezolvată dacă PSD și PNL nu făceau acest joc în Parlament, în birourile permanente. S-au asociat pentru a amâna această moțiune. Problema putea fi rezolvată de câteva săptămâni. Totul s-a învârtit în ultimele săptămâni în jurul congresului PNL”, a spus co-președintele USR PLUS la postul B1TV.

El este de părere că Florin Cîțu „a dus campania de vaccinare în gard” și că „și-a cumpărat funcția (de președinte) în partid cu PNDL-ul”.

„Există o posibilitate să nu votăm moțiunea. PNL să retragă sprijinul politic al lui Cîțu și să propună un premier care să formeze o coaliție și să aibă încrederea partenerilor”, a concluzionat Dacian Cioloș.

UNU: Mai vedem noi după alegerile care se termină în acest weekend, dacă Cioloș Învingătorul va păstra declarațiile belicoase ale lui Cioloș Candidatul.

DOI: Dar cât de ticălos să fii să-i iei de proști pe români și să afirmi că negociezi doar dacă se retrage premierul? Adică nu pică guvernul ca după o moțiune de cenzură? Adică nu se reiau negocierile pentru o nouă alianță și noul premier stă tot în pixul lui Iohannis?

Sau acesta este clenciul, ca să nu ”cadă” Cîțu în scenariul prezis de Orban: acela că s-a pronunțau CCR și că orice premier demis prin moțiune de cenzură nu mai poate fi nominalizat de Președinte?

Doar ne-a spus Șică Mandolină (care crede că noi am uitat toate mizeriile pe care le-a făcut în 2020), citez: ”CCR a decis că nu mai poate fi desemnat același premier împotriva căruia s-a votat o moțiune de cenzură. Dacă ar face-o, Iohannis ar încălca Constituția.”

Decizia aceea se referea fix la el. Și, cu toate acestea, omul căruia el ”nu-i datorează nimic”, l-a numit din nou în februarie 2020 după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice. Atunci pentru milogul de Orban nu era încălcare de Constituție, ci forțare de anticipate... Se credeau pe cai mari.

Prin urmare, conform legii, dacă se retrage Premierul, cade guvernul și nici nu se mai pot depune alte moțiuni de cenzură în acestă sesiune (cele trei aflate pe piață, sau pe țeavă, pierzându-și obiectul și subiectul), iar Iohannis îl poate numi pe Cîțu până când, sub spectrul mult trâmbițatelor anticipate, șparlamentarii votează premier și o coadă de mătură.

Doar majoritatea șparlamentarilor au dat bani grei ”să se aleagă” pe listă pe locuri eligibile”. N-or fi proști să lase să le scape din mână sursa de venituri?

Că premierul Cîțu este ”terminat” nu e meritul lui Cioloș și nici al găștii USR PLUS, ci a aroganței acestuia PLUS moștenirea gestionării pandemiei ca pe o afacere personală în care și-a făcut de cap pe tot parcursul anului 2020 LuCovid Orban. Constat cât de scurtă e memoria românilor: iute mai uită ce făceau și de ce înjurau jigodiile cu un an înainte!

Rapid s-a uitat ce dezastru a fost Șică Orban ca premier. Ce amenzi se dădeau babelor, cum se cânta imnul național în miez de noapte din mașinile milițienilor care băteau oamenii că ieșeau din bloc noaptea ca să își cumpere țigări. Distrugerea încrederii românilor în vaccin vine din cauza guvernului Mandolină care a gestionat cu dispreț lockdown-ul în România. Șică cu “wiskanul” și țigara în gură la el în birou, românul zgâindu-se pe geam la mașinile cu girofar. Șică angajând toate metresele amicilor de guvernare în sinecura bugetului, românii plângând după afacerile pierdute. Șică profitând de pandemie ca să opacizeze achizițiile publice în favoarea amicilor săi de șprițuri, românii numărându-și banii de coajă de pâine. Șică închizând spitalele pentru a le transforma în suport Covid, românii îngropându-și morții de cancer, diabet, boli de inimă șamd, care n-au mai avut acces la dreptul lor la sănătate.

Dacă cinva a prăbușit PNL în sondaje, acela este acest chitarist trist și plod de securist (de la 47%, la realegerea lui Iohannis, la 25% la parlamentare). Apoi, să-și țină dosul în sinecură cu ștaif, a cedat USR ministerele importante - cele în care erau banii baronilor locali, speranța acestora că-și vor putea onora promisiunile de campanie. Imbecilitățile lui Orban au creat criza de azi. Imbecilitățile lui Cîțu doar i-au dat lustru. Să lucească, să fie vizibilă.

În rest, orice politician care vă promite alegeri anticipate trebuie scuipat, nu ascultat.

Daciane, fă-te că lucrezi!

Și, gata!

Adauga comentariu