CJ Suceava dă 700.000 de lei pentru două biserici și o mănăstire: „Noi am propus un parteneriat pentru realizarea unui film cu viața Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava”

Consiliul Județean Suceava va aloca 700.000 de lei bisericii Sfântul Gheorghe din Suceava, bisericii din Părhăuți și mănăstirii Solca. Asta, după ce în ședința de astăzi a deliberativului a fost aprobat acordul de asociere între consiliu, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, orașul Solca și primăria Todirești, pentru organizarea și desfășurarea manifestărilor aniversare „Moștenirea mușatină – credință, cultură, istorie” prilejuite de împlinirea a 500 de ani de la sfințirea Bisericii „Sf. Gheorghe” a Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”, a 500 de ani de la sfințirea Bisericii din Părhăuți și a 400 de ani de la sfințirea Mănăstirii Solca, a arătat Radio Top Suceava.

„Noi am propus un parteneriat pentru realizarea de materiale de promovare, realizarea unui film cu viața Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, o plachetă omagială și tipărirea a diverse materiale. Sînt și monumente UNESCO, cum este biserica Sf. Gheorghe, și vor fi evenimente prin care dorim să sprijinim și partea turistică, dar și evenimentele culturale în care sînt implicate ONG-uri, Arhiepiscopia și alte entități din județul Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a precizat că evenimentele vor începe în luna iunie și se vor încheia spre finalul anului.

sursa material: radiotop.ro

Adauga comentariu