Cod galben de caniculă și ploi pentru județul Suceava

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi, 5 iulie 2022, o parte din județul Suceava se află sub cod portocaliu de caniculă.

„În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”, a transmis ANM.

De asemenea, în intervalul 5 iulie, ora 12.00 – 6 iulie, ora 20.00, tot județul Suceava se află sub cod galben de ploi și vijelii.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi (5 iulie) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp”, a mai transmis ANM.

 

Adauga comentariu