Cod galben de ploi și cod portocaliu de caniculă pentru județul Suceava

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi, 1 iulie 2022, o parte din județul Suceava se află sub cod portocaliu de caniculă.

„Vineri (1 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat”, a transmis ANM.

De asemenea, în intervalul orele 12.00- 21.00, 1 iulie 2022, cealaltă jumătate a județului Suceava se află sub cod galben de ploi și vijelii.

„În intervalul menționat, în nord-vestul, centrul și local în sudul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55...75 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp”, a mai transmis ANM.

Adauga comentariu