Cod galben și portocaliu de caniculă în județul Suceava

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 30 iunie și 1 iulie, o parte din județul Suceava se află sub cod galben de caniculă, iar cealaltă jumătate se află sub cod portocaliu de caniculă.

„În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade”, a transmis ANM despre codul galben de caniculă.

„În zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat”, a transmis ANM despre codul portocaliu de caniculă.

Adauga comentariu