Coincidențe între vizitele făcute la Dumbrăveni de către Nicolae Ceaușescu și Liviu Dragnea cu puțin timp înainte de a fi înlăturați din fruntea țării

Fostul dictator Nicolae Ceaușescu și fostul lider al PSD Liviu Dragnea au vizitat amândoi comuna Dumbrăveni din județul Suceava înainte de a fi alungați din fruntea țării.

Nicolae Ceaușescu a ajuns la Suceava la data de 15 septembrie 19189 fiind însoțit de Elena Ceaușescu, cei doi aflându-se într-o vizită de lucru. Aceștia au mers la Mina Fundu Moldovei, dar și în comuna Dumbrăveni unde era amenajată „Expoziția realizării agricultorilor Suceava”.

Vizita celor doi a continuat și în ziua următoare, când au inspectat activitatea Întreprinderii de Rulmenți, a Combinatului de Fibre, Celuloză și Hârtie și a Întreprinderii de Mașini Unelte, toate cele trei fabricii fiind în municipiul Suceava.

Despre vizita la Suceava a lui Nicolae Ceaușescu a scris ziarul „Zori Noi”: „Pe arterele municipiului Suceava, străveche şi frumoasă aşezare, se aflau în pofida unei ploi de toamnă mii şi mii de cetăţeni ai oraşului. Prin urale şi ovaţii, prin înscrisurile aflate pe mari eşarfe şi pancarte, prin flori oferite cu dragoste, prin multe alte manifestări emoţionante, ei au exprimat, direct şi cald, sentimentele de profundă stimă, preţuire şi recunoştinţă pe care locuitorii municipiului şi ai judeţului Suceava le poartă conducătorului iubit şi al partidului şi statului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, pentru tot ceea ce a făcut şi face spre înălţarea continuă a patriei, în glorie, demnitate şi măreţie”.

La trei luni de la vizita efectuată la Dumbrăveni de dictatorul român a început Revoluția din 1989, care s-a sfârșit prin executarea lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale, nu înainte de a fi omorâți peste 1.000 de revoluționari.

La data de 18 aprilie 2019, fostul lider PSD Liviu Dragnea s-a aflat și el într-o vizită la Dumbrăveni, unde a fost însoțit de Irina Tănase. În timp ce își ținea discursul, Dragnea și-a ieșit din minți și s-a certat cu un cetățean care a „îndrăznit” să-i spună că nu a făcut nimic pentru țara asta.

După mai bine de o lună de zile, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, decizia fiind una definitivă și executorie.

Adauga comentariu