Colectarea selectivă a gunoiului menajer a ajuns în sfârșit și la Suceava

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi a anunțat faptul că noile eurocontainere au început să fie instalate. 

„Luni 26 noiembrie, atunci când noul contract va intra în vigoare, sucevenii să observe o schimbare în bine a modului de colectare a deșeurilor”, a declarat, viceprimarul Lucian Harșovschi.

Containerele de culoare galbenă vor fi instalate la toate cele 233 de „buncăre”, vor fi inscripționate cu: „DEȘEURI RECICLABILE”, fiind destinate doar deșeurilor reciclabile. Aviz tuturor cetățenilor, nu doar celor care „țintesc la ghenă”. 

Vor exista mașini inscripționate special, care vor ridica separat doar deșeurile din „ghenele galbene”.

La sfârșitul lunii septembrie, Firma Diasil, una dintre societățile agreate de primarul Ion Lungu în municipiul Suceava, a semnat un contract în valoare de 18 milioane de euro cu Primăria condusă de edilul sucevean. Diasil Suceava în colaborarea cu Ritmic Ilișești au obținut contractul de salubrizare menajeră a Sucevei, care durează până în 2030.

În noul contract sunt prevăzute următoarele: instalarea unui număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, realizarea de două locuri de joacă în fiecare an, pe durata celor 12 ani a contractului, montarea a 1.000 de coșuri de gunoi stradale, distribuirea unui număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate, precum și alte reglementări, pentru a pune accent pe colectarea selectivă.

Adauga comentariu