Comisariatele militare din regiunea Cernăuți se pregătesc intens de recrutarea militarilor

Comisarul militar regional Vitalii Ciurai a declarat pentru jurnaliștii de la Libertatea Cuvântului că toate comisariatele militare din regiunea Cernăuți lucrează în regim sporit în legătură cu posibila introducere a Legii marțiale de către Rada Supremă.

„La momentul de față au loc pregătirile documentelor în vederea organizării planului de mobilizare a resurselor umane și mijloacelor de transport, dar și a planului de apărare teritorială. Totodată, se verifică și actualizează listele de rezerviști din prima și a doua serie. Nu am primit deocamdată nici un fel de ordin, deci întreprindem doar principalele măsuri organizatorice. Toate comisariatele militare din regiune lucrează în regim sporit. Așteptăm decizia Radei Supreme”, a spus Vitalii Ciurai.

Legea marțială, care ar restricţiona libertăţile civile şi ar da instituţiilor statului atribuţii sporite, este un sistem legal care este folosit atunci când o autoritate militară preia controlul în locul administrației civile obișnuite. De obicei, se anunță oficial și suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit. În multe țări, unele infracțiuni se pedepsesc cu moartea, chiar dacă legea obișnuită nu conține pedeapsa capitală.

Sursa: www.lyberti.com

Adauga comentariu