Comuniunea românului cu natura

Din cele mai vechi timpuri, românul a fost în simbioză cu natura. Pe vremea în care războaiele erau banale, ca o conexiune la internet în ziua de azi, codrul i-a oferit adăpost românului. Apoi, românul s-a revanșat și a tăiat pădurea ca-n codru.

Pârâurile, râurile și poienile i-au creat românului locuri ideale pentru meditație și pentru spălarea hainelor. După ce a descoperit grătarul, românul a fost generos din nou și a răsplătit natura cu gunoaie.

Am primit cadou de la natură un relief deosebit. Munți, dealuri, câmpii, litoral. N-am rămas datori și am umplut relieful cu hoteluri și pensiuni la supra-preț și cu manele.

Românul iubește animalele. Atât de mult, încât le invită la chefuri în casă.

„Aproape 22 de mii de lei amendă pentru opt petrecăreți care s-au filmat cu un cal la masă, în sufragerie. Bărbații din Călărași au făcut live pe Facebook, iar imaginile au devenit virale în scurt timp.

Animalul a fost filmat alături de stăpâni, iar din imagini se poate vedea că petrecăreții consumau alcool și ascultau manele. Mai mult, unul dintre bărbați hrănește calul dintr-o frazelă. La un moment dat, unul dintre petrecăreți încearcă să ia cabalina pe umeri, însă cade peste masă, iar ulterior pe podea și animalul peste el”, scrie digi24.ro.

Chefuri cu animale s-au mai văzut. La cât se bea în țara asta, orice chef se poate transforma într-unul cu animale. Problema acestor oameni e că au chemat animalul la chef într-un moment în care sunt interzise petrecerile private. Adică, polițiștii au concluzionat că animalul nu a fost maltratat, iar amenzile au fost date pentru încălcarea legislației privind prevenirea răspândirii coronavirusului. Cu alte cuvinte, dacă vreți să faceți un chef cu animale, așteptați până ieșim din starea de alertă.

Alt caz de iubire animalică s-a întâmplat la grădina zoologică din Hunedoara. Citez de pe libertatea.ro: „Un bărbat de 32 de ani, care a mers duminică la Grădina Zoologică din Hunedoara, a fost învinuit de un angajat că a smuls cornul unui căprior aflat în țarc. Întrebat de fapta sa, individul nu a recunoscut și s-a luat la ceartă cu angajatul.

Cornul a fost găsit la fața locului, însă bărbatul cu pricina a susținut că s-a rupt pentru că animalul s-a atins de gardul împrejmuitor. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de amenințare”.

Nici eu nu cred că bărbatul a rupt cornul animalului. Având în vedere că suntem în România, e primul caz din istorie în care cornul unui căprior s-a defectat.

Românii nu iubesc natura doar în țară, ci și în Germania. „Un șofer german a văzut moartea cu ochii când, în timp ce conducea, peste mașina lui a căzut un copac de 40 de metri pe care trei români tocmai îl tăiaseră, pe marginea șoselei.

Toți românii au fost arestați și plasați în custodia poliției. Împotriva lor s-a deschis o anchetă fiind acuzați de acțiuni periculoase în traficul rutier.

Ulterior, după ce au plătit o cauțiune, cei trei au fost eliberați. Pagubele produse mașinii peste care a căzut copacul se ridică la 17.000 de euro”, scrie libertatea.ro.

Ce vină au românii că neamțul a trecut pe acolo fix când tăiau ei copacul? Ei voiau doar să toaleteze marginea drumului, Ei voiau doar să toaleteze marginea drumului, că se știe că pe români îi cam încurcă natura.

Adauga comentariu