Condamnările tinerilor care au încercat să violeze o minoră pe bancheta unei mașini au fost majorate

Curtea de Apel Suceava a respins contestația inculpatului Marius Titianu privind condamnarea la trei ani și 11 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „tâlhărie calificată” și „tentativă de viol”.

În plus, magistrații i-au majorat condamnarea la cinci ani și trei luni de închisoare pentru faptele comise. Și în cazul incupatului Ion Ștefan Burcă pedeaspa a fost majorată de la 10 luni într-un centru educativ la un an și șase luni într-un astfel de centru.

Decizia este definitivă.


Vă amintim că, la data de 19 ianuarie 2021, după miezul nopții, Marius Titianu (24 de ani), din municipiul Suceava, Ion - Ștefan Burcă (17 ani) și A.U. (18 ani), ambii din comuna Șcheia, au vorbit la telefon cu I.C. (16 ani), din comuna Ciprian Porumbescu, pentru a se plimba împreună cu un autoturism marca Volkswagen Passat. Autoturismul folosit este al lui A.U., pe care acesta l-a condus în momentul comiterii faptei penale.

Se pare că, după ce au sunat-o pe adolescentă, s-au dus la domiciliul acesteia. Ionela C. a urcat de bunăvoie în mașina în care se aflau cei trei. Pe urmă, A.U. i-a plimbat pe Ionela C., Marius Titianu și Ion - Ștefan Burcă prin mai multe localități de pe raza municipiului Suceava, a comunei Șcheia și în satul Mihoveni.

Când au ajuns prin Mihoveni, aflându-se pe drumul de întoarcere spre comuna Ciprian Porumbescu, Titianu și Burcă au exercitat presiuni și acte de violență asupra adolescentei cu scopul de a o forța să întrețină raporturi sexuale cu ei.

Tânăra a ripostat și s-a apărat cum a putut de cei doi, care au reușit să îi rupă mai multe articole vestimentare ale victimei.

La intrarea în comuna Ciprian Porumbescu, la o distanță de aproximativ cinci kilometri de locuința victimei, aceasta i-a cerut șoferului să oprească mașina. Atunci, tânăra a ieșit din autoturism și a luat-o la fugă pe un teren agricol, fiind îmbrăcată sumar.

După evenimentul care s-a sfârșit în jurul orei 02.00, tânăra a ajuns la Spitalul Județean Suceava unde a primit îngrijiri medicale. Pe la ora 17.00, minora a fost externată din unitatea spitalicească. Inițial, tânăra nu voia să colaboreze cu oamenii legii spunând că nu îi cunoaște pe cei trei indivizi cu care s-a plimbat în toiul nopții.

Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal și au fost găsite pe corpul său urme de violență care ar putea fi produse în urma unei tentative de viol. Aceasta nu prezenta urme specifice de contact sexual recent.

DGASPC Suceava a fost informat cu privire la evenimentul acesta. Se pare că părinții victimei sunt plecați la muncă în străinătate, iar după ce Titianu și Burcă au încercat să o violeze, tânăra s-a dus la domiciliul unei rude.

Comentarii

Mira

08.10.2021 21:02

Drepturile femeii sunt o componentă esențială a drepturilor universale ale omului. Ele reflectă faptul că bărbații și femeile au experiențe foarte diferite - și că femeile și fetele se confruntă adesea cu discriminarea de gen, care le expune la risc crescut de sărăcie, violență, sănătate și educație precare

cosma ionel

09.10.2021 18:45

20 DE ANI TREBUIAU DAT GUNOAIELOR.... 

popa ionela

10.10.2021 08:23

lasa nu o mai plangeti pe fata ca e o taratura la cate a supt prin liceu acum se da o sfanta.nu sa inteles la bani si gata ia bagat la tentativa de viol :)))

Diana Vezeteu

10.10.2021 11:48

Draga mea, esti o proasta !

Razvan

10.10.2021 13:51

Ți se pare corect ce au făcut ? Nu are rost sa iei apărarea unor asemenea specimene , chiar dacă îți sunt prieteni buni (din câte se vede din comentariul tău ) . Au primit ce au meritat și da , noi oamenii , ăștia mai normali la cap condamnăm vehement violul ! Apropo , dacă ți se întâmpla ție așa ceva ce făceai ? Punete in locul fetei , nu contează că este sau nu cum ai scris tu , forțarea nu este o opțiune , daca tot te crezi macho , ia pe una peste 18 ani , cucerește-o nu o forță să întrețină relații intime cu tine ...aaa , dar stai , una peste 18 ani nici nu se uita la tine deoarece se vede clar că ai apucături de copil ! Bine au făcut că îi bagă la pușcărie , asemenea specimene nu au ce căuta pe stradă ! Asteptativa băieți la violare in grup in penitenciar :))) Știți că violatorii , in penitenciar devin violați :))))

Client mulțumit

10.10.2021 14:15

Ai dreptate a supt mult și probabil nu sau înțeles la banii, știi ce e bine ca la tine nu sint probleme de banii o faci cu oricine doar de plăcere

Adauga comentariu