Conducerea centrală a partidului USR-PLUS va stabili ce sancțiune i se va aplica viceprimăriței Teodora Munteanu: „Fie votul de blam, fie retragerea sprijinului politic pentru funcția de viceprimar al Sucevei”

Aseară, în urma gâlcevii produse pe seama câștigării marelui premiu al festivalului Bucovina Motorfest, Birou Județean al USR-PLUS Suceava a votat sancționarea Teodorei Munteanu (viceprimar al Sucevei din partea USR-PLUS). 

Se pare că ședința a durat circa trei ore și jumătate. Mai mult de jumătate din timpul menționat ar fi fost dedicat discuțiilor privind-o pe Teodora Munteanu și motocicleta pe care a câștigat-o.

În această perioadă, diferite persoane i-au solicitat Teodorei Munteanu să-și dea demisia din funcția de viceprimar al Sucevei, dar și din toate funcțiile din partid, dar aceasta a refuzat de fiecare dată.

Președintele USR-PLUS Suceava, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă, a declarat presei locale faptul că în cadrul şedinţei sus-menționate a fost propusă sancţionarea viceprimarului Teodora Munteanu. Această decizie ar fi fost aprobată cu unanimitate de voturi.

„În urma votului s-a luat decizia ca Biroul Județean al USR-PLUS Suceava să transmită către Biroul Politic Național o propunere pentru aplicarea unei sancțiuni pentru Teodora Munteanu, fie votul de blam, fie retragerea sprijinului politic pentru funcția de viceprimar al Sucevei. (...) În cadrul partidului este o sancțiune destul de gravă (n.r. - votul de blam)”, a spus Mîndruță presei locale. Pentru cele două propuneri ar fi strâns un număr egal de voturi.

Conform conducerii USR-PLUS Suceava, decizia finală cu privire la sancționarea Teodorei Munteanu va aparține conducerii centrale a partidului.

Menționăm faptul că, în această perioadă, printre persoanele care i-au cerut Teodorei Munteanu să demisioneze se număr și deputatul sucevean Radu Ciornei, coleg de partid cu viceprimărița.

„Cu toate că Teodora Munteanu îmi este colegă de la începuturile noastre în acest județ și a depus o muncă titanica în efortul de creștere a organizației mă văd nevoit să mă delimitez de acțiunile ei din ultimele zile. Analizind în detaliu tot acest lanț al slăbiciunilor, ce putea fi rupt în numeroase puncte chiar de către Teodora am ajuns la concluzia că nu mai pot sprijini moral și instituțional un om care în fața unui bilet de tombola a uitat că este viceprimarul orașului Suceava. După ce greșeala inițială a fost dublată și apoi triplată de acceptarea premiului și de refuzul inițial de a returna motocicleta am realizat că toate vocile ce ne-au acuzat de metehne pe care dorim să le eradicam, au dreptate.
Realizind aceasta , eu, Radu Ciornei, deputat USR de Suceava, îmi cer sincer și rușinat scuze alegătorilor noștri și tuturor cetățenilor Sucevei și ai țarii ce au văzut desfasurindu-se această comedie a erorilor politice și morale. Nu am ce apăra, în fata unor anumite situații, noi, politicienii, trebuie să plecăm capul și să ne cerem iertare. Vă înțeleg dezamăgirea și va cer, încă o dată , iertare ! (...) Îi voi cere doamnei Munteanu să își prezinte demisia de onoare din funcțiile deținute în partid și din funcția de viceprimar, însă aceste decizii sunt unilaterale și îi aparțin în totalitate”, a spus deputatul Radu Ciornei.

Reprezentanții presei locale au luat legătura cu Teodora Munteanu, iar aceasta le-a spus că nu are voie să facă declarații cu privire la cele discutate în ședința Biroului Județean al USR-PLUS Suceava.


Bătrânica de la conducerea Primăriei Suceava a renunțat până la urmă la motocicleta pe care a câștigat-o la Bucovina Motorfest. Se va organiza o nouă tombolă

Edilul Sucevei a vorbit despre viceprimarul Munteanu care a câștigat o motocicletă în cadrul unui festival sponsorizat de municipalitatea: „Cel mai elegant era să refuze acel premiu”

„Suceveanul” Vlad Popescu a luat-o la rost pe viceprimărița Munteanu, care a câștigat o motocicletă: „Poate că un puști grozav și sărac a visat motocicleta aia”

Bătrânica de la conducerea Primăriei Suceava este în stare să se țină cu dinții de motocicleta pe care ar fi trebuit s-o câștige un sucevean de rând, dar a ajuns în posesia viceprimarului: „A da-o înapoi înseamnă că aș recunoaște că am furat ceva”

Munteanu, pensionara ajunsă viceprimar, încearcă să înduioșeze societatea cu scuze copilărești după ce era cât pe ce să facă infarc de fericire că a câștigat o motocicletă la un festival organizat de Primărie: „Promit să fiu mai responsabilă și să învăț”

Mesajul celor de la „Salvații Copiii Suceava” după ce norocosul viceprimar Munteanu a spus că va dona contravaloarea motocicletei câștigate, doar de gura lumii: „Nu am fost contactați de doamna în cauză”

Mesajul viceprimarului Munteanu după ce a câștigat o motocicletă în cadrul festivalului Bucovina Motorfest: „Hora mare, pe motoare”

Bucurie incomensurabilă pentru Teodora Munteanu, pensionara devenită viceprimar al Sucevei. Aceasta a câștigat premiul cel mare al tombolei festivalului Bucovina Motorfest, o motocicletă Yamaha

Adauga comentariu