Conducerea Primăriei Suceava redă sucevenilor povestea „Sera Floriculă”, după mai bine de trei ani de când Ion Lungu a lansat-o. Valoarea lucrărilor este de peste 400.000 de euro

Ieri, în Duminica Floriilor, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat faptul că până la finalul anului 2021, municipiul reședință de județ va avea propria seră unde va pregăti răsaduri pentru înfrumusețarea orașului în fiecare an.

O astfel de seră ar trebui să reducă cheltuielile municipalității an de an.

Povestea serei pentru flori a fost lansată public și în anul 2019, când edilul Ion Lungu spunea că în termen de 12 luni de zile sera va fi amenajată. Cele 12 luni de zile au trecut, pe lângă acestea au mai trecut încă 15 luni, iar respectiva seră nu a fost amenajată.

„Suntem în anotimpul în care natura renaște, iar orașul prinde viață, ajutat fiind de copacii înfloriți, dar și de miile de flori plantate de municipalitate.

În fiecare an, ne dorim ca Suceava să fie un oraș al florilor, de care să se bucure toți sucevenii. Mai mult decât atât, ne dorim ca noi să producem material săditor pentru întregul oraș. În prezent, municipiul Suceava are spațiu insuficient pentru a-l produce, motiv pentru care, lucrările la construcția unei noi sere sunt în toi.

Aceasta se construiește pe o suprafață de 6595 mp, pe structură metalică și închideri din panouri din sticlă și va avea 1461,5 mp de suprafață acoperită.

De asemenea, proiectul presupune pentru angajați o anexă cu birouri și vestiare.

Valoarea lucrărilor este de 1.952.142,32 RON + TVA, iar termenul de finalizare este decembrie 2021.

Colegele noastre au produs anul acesta 156.300 fire de flori, printre care: mușcate, crăițe, petunii, cana indica, gura leului, gazania, celosia, dalia, salvia”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, la data de 25 aprilie 2021.

„Sper ca într-un an de zile să putem avea această seră floricolă. Așa cum am spus, ne dorim să facem cât mai mult material răsăditor pentru noi, pentru florile din orașul nostru, să avem un oraș al florilor”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, în luna februarie 2019.

sursa foto: www.sisteme-irigatii.ro

Adauga comentariu