Contabilul care a fost condamnat pentru că a furat banii unei școli a fost reprimit la muncă cu brațele deschise de foștii colegi. Cei 170.000 de lei furați au rămas în buzunarul contabilului

Constantin Gabor, care pe vremea când era contabil la Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” din satul Pleșești, comuna Vulturești, județul Suceava, a furat 170.000 de lei de la unitatea de învățământ, s-a întors la locul de muncă după ce a fost condamnat în anul 2020 la doi ani de închisoare cu suspendare. Infracțiunile pentru care a fost condamnat inculpatul sunt: „înșelăciune”, „fals intelectual”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „furt”.

De asemenea, pe lângă cei doi ani de închisoare cu suspendare, Judecătoria Fălticeni l-a obligat pe inculpat să plătească școlii menționate 169.262,24 de lei cu titlu de despăgubiri materiale.

Conform inspectorului IȘJ Suceava, Ioan Puiu, fostul contabil Constantin Gabor nu a plătit încă cei aproape 170.000 de lei Școlii Gimnaziale „Constantin Tomescu”.

Deoarece Gabor și-a dorit să fie din nou contabilul școlii, acesta a depus o cerere în această privință. Spre fericirea individului care a prejudiciat școala cu 170.000 de lei, consiliul de administrație a respectivei școli a considerat că Gabor mai merită o șansă, șase dintre membrii consiliului fiind de acord cu întoarcerea acestuia, în timp ce doar trei s-au opus. 

„Acest om nu poate să revină pe aceeași funcție, la același loc de muncă, în aceeași instituție de unde a furat, chiar dacă a primit pedeapsă cu suspendare. Nu s-a recuperat nici un prejudiciu. Ne surprinde cum au putut să voteze membrii consiliului de administrație ai școlii revenirea acestuia pe funcție. Nu este corect. Probabil l-au votat oameni din vechea echipă, pe când Constantin Gabor era contabil. L-au votat oameni care îl susțin, prieteni... îmi este greu să cred. Nu este moral. Inspectoratul Școlar Județean Suceava va anula în cel mai scurt timp, la prima întâlnire a consiliului de administrație, decizia luată la şcoala din Pleșești. Acest contabil a furat din banii școlii, din banii de salarii, pe care nu i-a mai pus la loc. Nu mai poate să lucreze în această școală”, a spus pentru presa locală Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct IȘJ Suceava.

sursa foto: News Bucovina

 

 

 

Adauga comentariu