Contrabandistul care a dat intenționat cu mașina peste un polițist de frontieră a scăpat de acuzația de tentativă de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au trimis în judecată pe George Mihai Balan (23 de ani), din comuna Straja, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și părăsirea locului accidentului şi ştergerea sau modificarea urmelor acestuia.

La data de 6 iulie 2018, la ora 19.52, polițiștii din Vicovu de Sus au fost anunțați prin 112 despre  faptul că pe ra­za satului Sadău, comuna Brodina a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui polițist de frontieră, iar șoferul vinovat a părăsit locul producerii acestuia.

A fost constituită o echipă operativă formată din polițiști specializați din cadrul Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Suceava, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale și Formațiunea Rutieră Rădăuți, polițiști din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus și un tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, care s-a deplasat la fața locului.

Aceștia au stabilit că în seara de 6 iulie 2018, în jurul orei 19.45, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza satului Sadău, comuna Brodina, agentul șef adjunct Andrei Vasile Țibulea (32 de ani), din comuna Dărmănești și agentul principal Adrian Floriștean, ambii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, au făcut semn de oprire unui autoturism suspect, marca Jaguar, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre direcția comunei Ulma către comuna Straja.

Şoferul mașinii a ignorat semnalele făcute de polițiștii de frontieră și a întors autovehiculul înspre direcția comunei Ulma. După efectuarea virajului de întoarcere, individul de la volan l-a surprins și accidentat pe agentul șef adjunct Andrei Vasile Țibulea.

Individul de la volanul autoturismului Jaguar S-Type a fost recunoscut de către cei doi polițiști de frontieră ca fiind George Mihai Balan. De asemenea, polițiștii de frontieră au observat că în interiorul mașinii se mai afla un pasager, în persoana lui Ionuț Romeo Pascal, din comuna Ulma, care este martor în dosar.

După ce a fost acroșat, agentul șef adjunct Andrei Vasile Țibulea a pornit împreună cu agentul principal Adrian Floriștean în urmărirea mașinii cu autospeciala din dotare, aceasta fiind găsită pe drumul forestier „Tinosu” de pe raza satului Nisipitu, comuna Ulma. La sosirea polițiștilor de frontieră autoturismul Jaguar S-Type era incendiat, focul fiind stins de primii polițiști de frontieră sosiți la fața locului.

În interiorul portbagajului mașinii se aflau 24 de pachete de proveniență extracomunitară marca „Marble” ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Agentul șef adjunct Andrei Vasile Țibulea a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu „contuzie gambă stânga și hematom gambă stânga”, având nevoie de 44 – 45 zile de îngrijiri medicale, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații medicale amănunțite.

În urma verificărilor făcute de polițiști, George – Mihai Balan a fost găsit și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora”.

De asemenea, polițiștii din cadrul SPF Brodina fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, iar materialul de verificare a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru a se pronunța cu privire la continuarea cercetărilor și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

George – Mihai Balan a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Ulterior, el a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Rădăuți, care au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Adauga comentariu