Contrabandistul care a pus la cale „pedepsirea” partenerului de afaceri a fost reținut de polițiști

La data de 10 iunie 2021, la ora 10.40, un echipaj de poliție, în timp ce se deplasa pe raza comunei Straja, în dreptul zonei denumite popular „La troci”, a observat un autoturism Audi A8, care figurează cu alertă ca bun căutat de către autoritățile statului Marii Britanie din data de 9 noiembrie 2019, mașină ce circula în același sens de deplasare cu autospeciala MAI  pe direcția Straja – Ulma, motiv pentru care polițiștii au făcut semn regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase.

Șoferul nu a respectat semnalul continuându-și deplasarea spre comuna Brodina, mărindu-și viteza de deplasare, efectuând diverse manevre de depășire într-o manieră riscantă, iar după aproximativ un kilometru autoturismul a fost oprit.

La volan se afla Iosif Alexander (35 de ani), din comuna Straja, iar pe bancheta din spatele mașinii se afla fiul acestuia. La scurt timp la fața locului a sosit și soția bărbatului.

Cu ocazia verificărilor făcute în baza de date a rezultat faptul că Iosif Alexander figurează având permisul de conducere anulat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cum autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 de euro figurează ca bun căutat de către autoritățile statului Marii Britanie, din data de 09.11.2019, polițiștii au înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăinuire”. Mașina a fost indisponibilizată și a fost transportată la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Suceava.

Iosif Alexander a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

Individul este unul dintre cei implicați în răfuiala pornită de la 15.000 de pachete de țigări de contrabandă, în urma căruia un contrabandist a ajuns la spital rupt în bătaie.

Adauga comentariu