Contrabandistul care s-a răsturnat cu BMW-ul după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier pe centura Rădăuțiului a fost condamnat la trei ani, 11 luni și 10 zile de închisoare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Constantin Romică Mucea la trei ani, 11 luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta inculpatul a făcut apel la data de 18 aprilie 2022.

Constantin Romică Mucea este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat în modalitatea constituirii” și „contrabandă calificată”.


La data de 18 iunie 2021, în jurui orei 22.20, Constantin Romică Mucea conducea un autoturism marca BMX X5 pe centura ocolitoare a municipiului Rădăuți. În mașina condusă de acesta se afla în calitate de pasager încă o persoană.

Când inculpatul a ajuns la km 6 al centurii, într-o curbă ușoară spre dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism marca Ford Focus condus regulamentar. Pe urmă, Mucea a pierdut controlul mașinii, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă și s-a răsturnat cu autoturismul pe un teren agrigol.

În urma evenimentului rutier, Mucea și pasagerul din autoturismul condus de cel dintâi au fost răniți. Aceștia au fost transportați la spital cu ambulanța. Acolo, celor doi li s-au acordat îngrijiri medicale. 

Constantin Romică Mucea a refuzat testarea cu aparatul etilotest, însă a fost de acord cu recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celălalt șofer a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cazul lui Mucea, conform buletinului de analiză toxicologică rezultă faptul că la ora 23.50, inculpatul avea o alcoolemie de 2,25 g/l alcool pur în sânge.

Persoana vătămată nu a dorit să depună plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și nu a solicitat eliberarea unui certificat medico-legal care să ateste leziunile suferite, precum și numărul zilelor de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare.

Mucea a refuzat să dea declarații în fața organelor de urmărire penală.

În urma accidentului, Mucea a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Adauga comentariu