Contrabandistul după care polițiștii au tras focuri de armă și care a omorât mai multe oi în încercarea de a se face dispărut a fost reținut pentru 24 de ore

Ieri, s-a dispus începerea urmării penale față de Ilie Juravle sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „contrabandă”.

De asemenea, ieri individul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Astăzi, individul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


Vă amintim faptul că la data de 4 iulie 2020,  pe la ora 08.20, un echipaj din cadrul Secției nr.3 de Poliție Rurală Marginea a făcut semn regulamentar de oprire unui autoturism Audi A6 înmatriculat în Bulgaria, dar șoferul acestuia nu s-a conformat motiv pentru care polițiștii au pornit în urmărirea mașinii.

Agenții l-au urmărit pe fugar folosind semnalele acustice și luminoase până la intrarea în orașul Solca – DN 2E , unde individul a acroșat cinci oi dintr-o turmă ce traversa drumul național. În urma impactului a rezultat decesul celor cinci oi, iar autoturismul a rămas suspendat pe acestea, șoferul a coborât din vehicul și a luat-o la fugă pe câmp.

Polițiștii au continuat să-l urmărească, iar un agent a tras cinci focuri de avertisment pentru a-l opri pe tânăr, însă acesta a fugit pe câmp și ulterior în pădure reușind să se facă pierdut.

Ulterior, în timpul căutărilor, pe traseul parcurs de persoana urmărită, a fost găsit un telefon mobil și un portofel care conținea buletinul, permisul de conducere și mai multe carduri ale lui Ilie Juravle (29 de ani), domiciliat în comuna Straja, un pantof tip sport, semnalmentele persoanei urmărite de polițiști corespunzând cu cele ale lui Ilie Juravle.

În interiorul mașinii, agenții au găsit mai multe colete cu țigări de contrabandă, după care, autoturismul a fost dus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde în urma inventarierii s-a stabilit că în interior erau 7.060 de pachete cu țigări, respectiv 5.800 pachete cu țigări marca Marble și 1.260 pachete de cu țigări marca Credo, fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 85.000 de lei.

Mașina a fost indisponibilizată la Poliția municipiului Rădăuți, întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar celelalte bunuri depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz se fac cercetări față de Ilie Juravle sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Ulterior, pe timpul cercetărilor, la ora 14.19, Ilie Juravle a sunat la 112 și a reclamat că „i s-a sustras un autoturism marca Audi A6 de pe raza com. Brodina”, respectiv mașina folosită la transportul țigărilor de contrabandă, astfel că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt în scop de folosință”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus reunirea dosarului  privind infracțiunea de „contrabandă” cu dosarul privind infracțiunea de „furt în scop de folosință”, după care se va extinde urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „inducere în eroare a organelor judiciare”, urmând a se stabili ce măsuri preventive vor fi luate față de Ilie Juravle.

Urmărire cu focuri de armă pe ruta Clit-Solca. O mașină burdușită cu țigări de contrabandă s-a izbit în mai multe oi care circulau pe carosabil iar șoferul a fugit de la fața locului.


Adauga comentariu