Copiciac, criminalul care odinioară și-a ucis tatăl, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru că și-a omorât fosta concubină sugrumând-o cu mâinile de gât

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Alexa Copiciac la 25 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

„Inculpatul, care anterior a mai săvârşit un omor, este necăsătorit şi locuieşte singur într-un imobil dintr-o localitate din mediul urban de pe raza judeţului Suceava. Acesta a avut în trecut o relaţie de concubinaj cu victima, ambii obişnuind să consume băuturi alcoolice, băutură pe care inculpatul o prepara la locuinţa sa unde avea amenajată o instalaţie artizanală pentru ţuică. În cadrul relaţiei de concubinaj aveau loc frecvent scandaluri, (inculpatul fiind cunoscut în comunitate ca fiind o persoană violentă, recalcitrantă), astfel că relaţia a luat sfârşit, victima întorcându-se la locuinţa ei. Cei doi concubini au mai păstrat legătura iar în ultima perioadă de timp victima îl vizita pe inculpat pentru a consuma la domiciliul său băuturi alcoolice.

În după amiaza zilei de 23 octombrie 2021, în jurul orei 16:00 victima a plecat de la domiciliul ei la locuinţa inculpatului aflată în vecinătate.

Cei doi au consumat aici băuturi alcoolice, împrejurare în care inculpatul, cel mai probabil a încercat să întrețină raporturi sexuale cu victima însă la refuzul acesteia a devenit violent, recalcitrant şi a iniţiat o agresiune asupra ei. Actele de violenţă au constat în lovituri de pumni şi picioare la nivelul întregului corp , inclusiv în zona feţei şi a capului, victima fiind lipsită de apărare şi aflată în stare de ebrietate nu a putut să se apere ori să îşi salveze viaţa. În cele din urmă, inculpatul a sugrumat-o cu mâinile de gât, provocându-i astfel decesul.

Inculpatul a încercat a doua zi să ascundă eventualele urme sau mijloace de probă care l-ar putea incrimina, astfel că după ce a îmbrăcat cadavrul victimei (i-a tras pantalonii de trening pe picioare şi corp) s-a deplasat la locuinţa unei vecine pentru a apela SNUAU 112. (acesta nu deţinea un terminal mobil). Întrucât a fost refuzat categoric, inculpatul s-a deplasat la domiciliul surorii victimei, relatându-i că aceasta murit la locuinţa lui. Împreună cu acesta s-a deplasat la imobilul său, ocazie cu care martora a observat că victima prezenta urme de violenţe la nivelul feţei şi a membrelor superioare. Aceasta a apelat SNUAU 112 solicitând un echipaj de ambulanţă la faţa locului.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava când individul a fost trimis în judecată.

Adauga comentariu