Crescătorii de animale din Moldovița nu mai știu nimic de soarta Asociației Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldovița. Aproximativ 800.000 de lei s-ar fi făcut nevăzuți

Crescătorii de animale din comuna Moldovița sunt nemulțumiți de faptul că nu mai știu nimic de Asociația Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldovița.

După decesul lui Alexandru Craiuț, fostul președinte al asociației, crescătorii de animale au pierdut contactul cu tot ceea ce înseamnă Asociația Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldovița.

Cetățenii din Moldovița încearcă să recupereze ceea ce se mai poate recupera din activele asociației, care nu erau de lepădat. Oamenii nu mai știu nimic de subvențiile primite de la APIA de Asociația Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldovița, suspectând faptul că banii ar fi fost sustrași într-un mod sau altul.

Conform informațiilor obținute de către reporterii cotidianului online Ziar de Suceava, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Suceava au deschis o anchetă în ceea ce privește soarta asociației crescătorilor de animale din Moldovița.

Mai mulți crescători de animale din Moldovița au luptat pentru a recupera documentele asociației, descoperind astfel că între asociație și mai multe firme de casă ale Primăriei Moldovița au fost încheiate tot felul de contracte.

În perioada în care Asociația Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldovița funcționa la capacitate maximă și încasa venituri considerabile.

În toamna anului 2017, Asociația Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldovița s-a transformat în Cooperativa Agricolă „Runc – Moldovița”. Atunci, membrii cooperativei au cerut să afle ce s-a întâmplat cu asociația în perioada iunie 2016 – februarie 2017.

Cetățenii mai doreau să știe care este soarta clădirii din Moldovița primite prin donație de la SC Holz Company SRL Vișeu de Sus, precum și a mai multor utilaje, cum ar fi un tanc de răcire.

Nici până în ziua de astăzi, fermierii din Moldovița nu au primit un răspuns de aceea au ales să apeleze la un avocat pentru a-i ajuta într-un demers în ceea ce privește recuperarea activelor asociației și a fondurilor din conturie estimate undeva la 800.000 de lei.

Adauga comentariu