Criminalul din Bunești, care și-a lăsat victima cu un cuțit înfipt în ochiul stâng, a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Mihai Iacob la 13 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Se confiscă de la inculpat obiectul folosit de acesta la săvârșirea faptei, respectiv un cuţit tip briceag cu mânerul confecţionat din plasele din lemn cu inserţii metalice bilaterale în zona de îmbinare cu lama.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta, inculpatul poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că Mihai Iacob a fost prins abia după patru luni de la comiterea faptei. De asemenea, reamintim și faptul că după 10 zile de la crima sălbatică, criminalul simțea că a scăpat printre degetele „armatei” din cauza procurorului care s-a ocupat de caz. Cel din urmă a efectuat două percheziții domiciliare abia la data de 18 noiembrie 2021, adică după aproape o săptămână de la crimă. În urma perchezițiilor nu a fost reținută nicio persoană.

La data de 12 noiembrie 2021, la ora 14.58, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către Florin A., despre faptul că un bărbat din satul Petia, comuna Bunești, nu a mai ieșit din casă de 2 – 3 zile și a fost găsit decedat în locuință.

Apelantul a relatat că, la data de 12 noiembrie 2021, în jurul orei 14.55, a mers la locuința vecinului său, Mihai Ț. (63 de ani), din satul Petia, comuna Bunești, întrucât nu l-a mai văzut de vreo 2 – 3 zile, ocazie cu care, când a deschis ușa de la holul casei, l-a văzut pe acesta întins pe podeaua în bucătărie, fără a mai prezenta semne vitale și a apelat 112.

Cadrele medicale de pe ambulanța sosită la fața locului au constatat decesul lui Mihai Ț., care se afla întins pe podeaua din bucătărie cu fața în sus, capul spre ușa de acces din hol și avea înfipt în zona ochiului stâng un cuțit.

Din primele verificări a rezultat că victima locuia singură într-o gospodărie sărăcăcioasa aflată în stare de degradare. Bărbatul decedat nu avea ocupație și își procura minime mijloace necesare traiului din ajutorul oferit de Primărie și o parte din vecini. Nu era cunoscut ca o persoană violentă, nu frecventa cercuri infracționale și se afla în relații bune cu vecinii.

Cadavrul a fost ridicat și depus la morga Spitalului municipal Fălticeni, urmând să fie efectuată autopsia medico-legală.

A fost stabilit un cerc de suspecți și criterii de verificare a acestora, procurorul de caz dispunând ca activitățile procedurale directe cu persoanele bănuite de comiterea infracțiunii să fie efectuate după efectuarea  necropsiei și administrarea celorlalte probe.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „omor”, cercetările fiind continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

Adauga comentariu