Criminalul Tudor Cîrje încearcă să aburească instanța de la Curtea de Apel! Tupeu de bombardier: „Gabriela îmi era foarte dragă”. Atât de dragă încât a omorât-o și nu a sunat nici măcar la 112 să o salveze

Mai sunt foarte puține săptămâni și părinții studentei Gabriela Rîpan, ucisă în noaptea de 20/21 ianuarie 2019, de bombardierul Tudor Cîrje, vor comemora nu numai trei ani de la moartea fiicei lor ci și trei ani de cutremur sufletesc, căci nici până astăzi ucigașul Cîrje nu a fost condamnat definitiv.

Cocalarul Tudor Cîrje, bun prieten cu proxeneții de la Dej, conduși de Șarpele Nebunul, a făcut tot ce i-a stat în putință să lălăie procesul, în tot acest timp, distrându-se la maxim, ba chiar postând mesaje tupeiste pe instagram cu caracter motivațional. Asta e fascinant la Cîrje, nesimțirea pe care o afișează și lipsa oricărui regret pentru fapta comisă.

În lunile trecute v-am arătat câte „găuri” de abordare a avut cercetarea penală ciuruită de procurori miserupiști și legitimată mai apoi de un complet de judecată suspect de inert. Nici până astăzi, Poliția și Procuratura nu au lămurit straniul episod al sângelui lui Cîrje, în care inițial în noaptea accidentului s-au depistat urme grele de droguri, pentru ca mai apoi, la IML, sângele să fie, în mod surprinzător, „albit”.

Condamnat în prima instanță la o sentință neverosimil de mică în raport cu contextul și premeditarea dinaintea accidentului, Cîrje revine la strategia inițială și încearcă în procesul de la Curtea de Apel să apeleze la orice tertipuri care să ducă finalul procesului cât mai târziu în viitor. De văzut dacă aceste încercări de tergiversare a cursului procesului vor fi acceptate de instanța superioară.

Astăzi, vă prezentăm cea mai recentă încercare de aburire a instanței de la Curtea de Apel. După ce ani de zile nu a propus audierea unor martori, Cîrje solicită dintr-odată audierea a nu mai puțin de patru dintre aceștia. Motivul pentru care a făcut cererea în probațiune pentru audierea acestor martori este halucinant. Tudor Cîrje, cu un tupeu de lover boy deprins de la prietenii săi proxeneți din Dej, vrea nici mai mult nici mai puțin decât să demonstreze instanței că fata pe care a ucis-o, Gabriela Rîpan, îi era, țineți-vă bine!, „dragă” și ținea la ea, de parcă acest proces ar trebui să se transforme într-o telenovelă sau în emisiunea Acces Direct.

De ce frapează tupeul jegos al lui Tudor Cîrje? De ce șochează atât de mult fraza „În niciun caz nu mi-am dorit și nu am acceptat nici măcar o clipă să pățească Gabriela ceva, mai mult îmi era foarte dragă și țineam la ea”? Pentru că pute de ipocrizie, pentru că tot ce a făcut Cîrje din momentul în care s-a urcat la volanul mașinii Gabrielei, cu aceasta în dreapta lui, nu a fost altceva decât o demonstrație de cocalarism, lipsă de respect față de lege și pasager și nesimțire rutieră.

Pe o vreme mai mult decât dificilă, pe un drum aproape impracticabil datorită vremii proaste, Tudor Cîrje a forțat limuzina până la o viteză „astronomică”. În felul acesta i-a fost dragă Gabriela Rîpan? Expunând-o unui pericol ucigaș și omorând-o până la urmă? În felul acesta i-a fost dragă Gabriela Rîpan, devreme ce imediat după accident, deși era conștient nu a catadicsit nici măcar să sune la 112 ca să ceară ajutor și poate să încerce să îi salveze viața?

Așa de dragă să îi fi fost Gabriela Rîpan criminalului Cîrje, devreme ce a încercat cu o lașitate perversă să o mute pe moartă de pe scaunul din dreapta pe locul șoferului? Numai așa se explică poziția ciudată a Gabrielei Rîpan din interiorul mașinii.

Așa de mult a ținut criminalul Cîrje la ea încât a vrut să se îndepărteze de locul accidentului, poate chiar să fugă? Noroc cu martorul de la fața locului, fiindcă cine știe ce alt deznodământ ar fi avut situația.

Mi-e foarte greu să vă fac să priviți următoarea filmare, însă o să fac acest gest dramatic și o să vă forțez simțirea, rugându-vă să priviți o înregistrare șocantă făcută imediat după accident și care vă va transpune sufletește imediat în grotescul situației de atunci. Aveți „șansa” de a vedea cu ochii dumneavoastră consecințele vitezei imense și a impactului colosal al mașinii, o marcă recunoscută pentru siguranța ei, mașină care a fost făcută pur și simplu varză. Atât de „dragă” i-a fost Gabriela Rîpan lui Tudor Cîrje. Aveti dovada mai jos ca Tudor Carje a mintit martorul cand a fost intrebat daca mai e cu cineva in masina. A raspuns ca e "singur", si abia cand martorul a indreptat camera mobilului spre epava masinii a vazut trupul Gabrielei. Va dati seama ce ordinar de om???

Ce frapează cu adevărat însă este tentativa de distragere a atenției instanție de judecată. Cîrje încearcă să mute focusul pe un argument penibil că Gabriela Rîpan i-ar fi dat benevol cheile de la mașină să o conducă el. De ce ar conta chestia asta pentru instanță? Ce scuză ar putea fi asta? Doar Cîrje își poate imagina că mărturiile martorilor l-ar putea ajuta în acest sens.

Părinții și prietenii apropiați ai Gabrielei Rîpan știau că fata nu dădea mașina nimănui. Cîrje se străduie să aburească instanța în acest sens. Ori asta este strigător la cer și dovedește încă o dată că băiatul ăsta nu are nicio urmă de regret pentru crima sa.

Adauga comentariu