Cum a devenit tobă de carte deputatul PNL Ioan Balan după ce a luat BAC-ul la vârsta de 28 de ani la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Suceava

Deputatul PNL Ioan Balan este unul dintre cei mai importanți oameni politici din județul Suceava. Totuși, nu foarte mulți știu că parlamentarul nu a avut un start foarte bun, cel puțin în ceea ce privește studiile absolvite.

Născut la data de 22 ianuarie 1967, Ioan Balan a devenit la vârsta de 25 de ani manager la SC Taylan Exim SRL Suceava, funcție pe care a deținut-o până în anul 2008. Din acest an și până în prezent, PNL-istul a fost deputat în Parlamentul României.

În anul 1994, tânărul Ioan Balan s-a înscris în Partidul Democrat (PD), strămoșul PDL-ului. Evoluția lui Balan a fost oarecum lentă, el ajungând consilier județean în anul 2008 și ulterior deputat pe județul Suceava. Din 2008 și până în prezent, parlamentarul a deținut mai multe funcții în PDL sau PNL, precum și în filiala județeană.

BAC-ul luat la 28 de ani a fost un prim pas până la titulatura de doctor

Intrarea în politică i-a stârnit lui Ioan Balan pofta de cunoaștere. Astfel, în anul 1995, la vârsta de 28 de ani, acesta a susținut examenul de bacalaureat pe care l-a trecut cu brio la Grupul Școlar de Industrie Alimentară Suceava.

Văzându-se cu diploma de bacalaureat la purtător, Balan și-a continuat studiile absolvind, în perioada 1995 – 2000, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași. Ulterior, în intervalul 2000 – 2004, a urmat cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul aceleiași universități ieșene. În paralele, în perioada 2003 – 2005, a fost student la Master la specializarea „Drept European” din cadrul Facultății de Drept a Universității „Petre Andrei” din Iași.

În anii 2005 – 2006, setea de cunoaștere a deputatului Ioan Balan pare să fi fost de neoprit.

În 2005, Balan devine absolvent al cursurilor de „Dreptul European al Afacerilor” în cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Facultatea de Drept.

În intervalul 2005 – 2006, Ioan Balan a absolvit cursurile de pregătire psihopedagogică, psihologică şi metodică a personalului din învăţământ.

În 2006, acesta a mai absolvit cursul de „Dreptul European al Societăţilor Comerciale”, în cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Facultatea de Drept.

Tot în 2006, Ioan Balan a obțitnu un atestat de participare la cursurile de „Dreptul Comercial al contractelor internaţionale” în cadrul Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România – Colegiul Consilierilor Juridici Iaşi şi Universitatea din Torino – Italia.

Deputatul sucevean a lăsat-o mai moale câțiva ani, însă revine în forță în anul 2009, când obține un certificat de absolvire al cursurilor postuniversitare de perfecţionare în specializarea Securitate naţională la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” – Colegiul Naţional de Informaţii.

Poate cea mai mare reușită a lui Balan vine în anul 2011, când acesta primește titulatura de Doctor în Management al Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Devenit tobă de carte, Ioan Balan continuă să se specializeze, în 2012 urmând cursul de „Diplomaţie şi securitate” la Institutul Diplomatic Român.

Cu un an înainte de a obține ultimul său mandat de deputat, parlamentarul sucevean a urmat cursul de „Intelligence și securitate națională” la Camera de Comerț și Industrie a României”.

Bogat și nu prea în acte

Chiar dacă sucevenii îl consideră pe deputatul Ioan Balan drept o persoană cu o situație materială mult peste medie, declarația de avere a acestuia nu este una extrem de stufoasă.

Conform ultimei sale declarații de avere, Ioan Balan deține un teren de 1.122 mp în Suceava, pe care are construit o casă, un garaj, o anexă și un foișor. Deși este văzut în mașini de lux, în acte el are doar un BMW fabricat în anul 2007. Deputatul sucevean a agonisit bijuterii, ceasuri și obiecte de artă în valoare totală de 39.000 de euro.

În conturi, Ioan Balan are suma de 82.000 de lei, însă este dator la bănci cu 100.000 de euro și 35.000 de lei.

Anul trecut, deputatul sucevean a încasat de la Camera Deputaților suma totală de 141.636 de lei, iar de la SC Taylan Exim SRL Suceava a obținut dividende în valoare totală de 199.071 de lei.

Conform portalului www.listafirme.ro, în 2019, Taylan Exim SRL Suceava a avut o cifră de afaceri de 740.421 de lei, un profit net de 377.835 de lei, având trei angajați.

Adauga comentariu