Cum și-a pierdut viața patronul de la Holz Transport

La data de 12 octombrie 2020, la ora 07.52, polițiștii din Marginea au fost anunțați prin 112 de către Liviu D. despre faptul că „a căzut un copac pe o persoană”.

Adrian Constantin Antimie (31 de ani), din comuna Marginea, era administratorul societății SC HOLZ – TRANSPORT SRL. În dimineața zilei de 12 octombrie a.c., acesta a mers în pădurea din zona denumită popular „Bercheza” pe raza comunei Sucevița pentru a tăia mai mulți arbori. Antimie i-a cerut ajutorul lui Cristi Șumlanschi, acesta din urmă nefiind angajat al SC HOLZ – TRANSPORT SRL.

La un moment dat, Adrian Constantin Antimie se afla deasupra camionului MAN, unde desfășura activități de pregătire și calare a camionului, acesta fiind prevăzut cu sistem de încărcare/descărcare, cu macara hidraulică. În timp ce se afla pe scaunul macaralei hidraulice, bărbatul i-a solicitat lui Cristi Șumlanschi să taie cu drujba un copac.

Muncitorul a tăiat arborele de la nivelul solului, direcționându-i căderea în laterala autoutilitarei pe care o opera Antimie. Acesta din urmă, observând modul de cădere al arborelui, a acționat brațul macaralei către direcția de cădere a acestuia. Având în vedere faptul că brațul macaralei a fost poziționat de către Antimie ub direcția de cădere a arborelui, acesta a căzut pe brațul macaralei, alunecând pe braț, către operator.

În timp ce se afla la jumătatea brațului macaralei, arborele s-a rupt iar partea groasa a arborelui a căzut pe cupola autoutilitarei, iar vârful copacului și-a continuat deplasarea pe brațul macaralei către operator, lovindu-l pe Adrian Constantin Antimie în zona capului și provocându-i leziuni.

Atât Cristi Șumlanschi, cât și Liviu D., care din spusele sale se afla întâmplător la fața locului, au încercat să îi acorde primul ajutor persoanei vătămate, aceștia au început manevrele de resuscitare, iar ulterior, văzând că nu au succes, au solicitat intervenția unui echipaj al ambulanței, transportându-l pe bărbat cu un autoturism personal la Spitalul Municipal Rădăuți și intersectându-se pe raza comune Marginea cu un echipaj al Ambulanței Rădăuți. Aceștia au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, fără succes, declarând decesul lui Adrian Constantin Antimie.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu