Curse spre Paris, Bruxelles, Madrid și Tel Aviv luate în calcul pentru a fi operate de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava. Timișoara și Cluj – Napoca sunt și ele în cărți

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, a fost astăzi pe șantierul noului terminal al Aeroportului internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

Șeful administrației județene a ajuns la concluzia că lucrările sunt undeva la 35% și că terminalul ar trebui să fie finalizat în luna mai a anului viitor.

„Suntem în discuții cu 16 companii de zbor pentru noi curse externe și interne. În decembrie și ianuarie vor fi zboruri charter de vacanță spre Sharm el-Sheikh. Încheiem un an de independență a Aeroportului pentru că nu le-am mai acordat subvenție, dar ne-am interesat cum se descurcă fără subvenție. Se descurcă bine pentru că au multe curse, au taxe pe care le încasează și atunci se poate fără subvenție”, a anunțat Gheorghe Flutur.

Conform, președintelului CJ Suceava, de pe aeroportul din Suceava ar urma să fie operate curse externe către: Paris, Bruxelles, Madrid și Tel Aviv, precum și curse interne către: Timișoara și Cluj – Napoca.

În prezent, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Salcea sunt operate 13 curse pe săptămână interne și 17 curse externe.

 

Comentarii

Victorita Zaharia

18.11.2019 19:46

Nu inteleg de ce nu se pune o cursa si spre Viena ca sunt calatori foarte multi din Moldova .Singura cursa din Iasi spre Viena operata de Austrian Airlines e o bataie de joc. Profita de faptul ca cererea este mare si pun niste preturi ingrozitoare.Daca din Bucuresti la Viena un zbor dus si intors costa 80€ din Iasi la Viena costa peste 300€.Dar nu stiu de ce nu vede nimeni acest lucru

Adauga comentariu