Cuțitarul care a înjunghiat un bărbat din Pătrăuți a fost prins de polițiști în timp ce încerca să fugă din țară

Polițiștii suceveni au continuat investigațiile în cazul agresiunii prin înjunghiere comisă la data de 21 octombrie 2018, la ora 15.45, când agenții din cadrul SPR 5 Dărmănești au fost anunțați prin 112 despre faptul că Adrian H. (40 de ani), din comuna Pătrăuți, a fost atacat cu un cuțit de Silviu Moțoc (31 de ani), din comuna Brehuiești, județul Botoșani, acesta fiind cercetat inițial în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

La data de 26 octombrie, polițiștii din Dărmănești au obținut informații despre faptul că Moțoc intenționează să părăsească țara, acesta fiind depistat pe Aeroportul din București, în timp ce intenționa să părăsească țara la ora 12.30 cu destinația Bologna – Italia.

Polițiștii suceveni au emis un mandat de aducere pe numele suspectului care a fost înaintat polițiștilor din cadrul Poliției de Frontieră a Aeroportului Național „Henri Coandă” București. Silviu Moțoc a fost reținut de polițiștii de frontieră, iar ulterior a fost preluat de către un echipaj din cadrul SPR 5 Dărmănești.

Anchetatorii au schimbat încadrarea juridică din infracțiunea de „vătămare corporală” în tentativă la infracțiunea de infracțiunii de „omor” în cazul agresiunii comise de Silviu Moțoc.

La data de 26 octombrie 2018, polițiștii din Dărmănești au propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava declinarea dosarului în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Propunerea a fost însușită, motiv pentru care la aceeași dată dosarul a fost preluat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La data de 27 octombrie a.c., în continuarea cercetărilor făcute cu privire la agresiunea comisă în cursul zilei de 21 octombrie, pe raza comunei Pătrăuţi, s-a stabilit că Moțoc a exercitat, cu intenţie acte de violenţă cu un cuțit, apt de a produce moartea unei persoane, asupra lui Adrian H., provocându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, aceasta având nevoie de o intervenţie medicală de specialitate.

În baza probelor administrate, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore sub aspectul comiterii „tentativei la infracţiunea de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Ulterior, botoșăneanul a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa însuşindu-şi propunerea , emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în baza căruia Silviu Moțoc a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Sursa foto: www.mesagerulhunedoara.ro

Adauga comentariu