Cuțitarul urmărit național, care a înjughiat doi tineri de Zilele Sucevei, a fost identificat în Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava și dus direct la Penitenciarul Botoșani. Acesta este condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare

Astăzi, Constantin Sorin Ciurariu, din municipiul Suceava, a fost depus în Penitenciarul Botoșani. La data de 30 iunie 2021, Judecătoria Suceava a emis pe numele sau un mandat european de arestare fiind condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Persoana condamnată a fost identificată de polițiștii de frontieră din Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, la data de 10 iulie 2021, ora 22.00, pe sensul de intrare al aeroportului. Pe urmă a fost de către polițiștii din cadrul SIC Suceava și depusă la Penitenciarul Botoșani.

Sus-numitul figura urmărit la data depunerii în penitenciar, urmând a se solicita revocarea.


Scandal la Zilele Sucevei din 2017, unde un bărbat de etnie rromă a tăiat cu un cuțit doi tineri ce au avut un conflict cu fiul său vitreg. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00.40, Secția de Poliție Burdujeni a fost anunțată de un echipaj al Poliției Locale Suceava despre faptul că în parcarea de la Iulius Mall Suceava a avut loc o agresiune.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că la data de 24 iunie 2017, în jurul orei 00.30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, la una dintre terasele amenajate în parcarea complexului comercial a avut loc o altercație între doi tineri, aceștia lovindu-se reciproc. Ulterior, la fața locului a sosit mama unuia dintre tineri și concubinul acesteia, Constantin Sorin Ciurariu, de 42 de ani, care a intervenit în scandal, fiind și el agresat, moment în care a ripostat, lovindu-i cu un cuțit pe Mihai B., de 28 de ani, din orașul Salcea și pe Alexandru A., de 29 de ani, din localitate. Cei doi tineri au fost transportați cu ambulanța la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale.

În scurt timp, întreaga parcare s-a umplut de polițiști, în urma măsurilor întreprinse de aceștia agresorul și celelalte persoane implicate în incident fiind localizate și identificate de oamenii legii.

Astfel, a fost identificat agresorul în persoana lui Constantin Sorin Ciurariu, acesta fiind preluat în custodia polițiștilor și dus la sediul poliției pentru audieri. De asemenea, în urma verificărilor făcute și a concluziilor medicale s-a constatat că leziunile prezentate de cei doi tineri nu au fost de natură a le pune în primejdie viața.

În urma probelor administrate, în acest caz a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a lui Constantin Sorin Ciurariu pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe” și efectuarea în continuare a urmăririi penale și pentru infracțiunile de „tulburare a ordinii și liniștii publice” și „port fără drept de obiecte periculoase”. Cercetările vor fi continuate de Biroul de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava. După expirarea ordonanței de reținere, Ciurariu a fost eliberat sub control judiciar.

Constantin Sorin Ciurariu a fost condamnat în toamna anului 2015 la un an și două luni de închisoare cu suspendare în dosarul contrabandei coordonate din pușcărie de Constantin Lungu. Procurorii DIICOT au stabilit că rețeaua coordonată din penitenciar de Constantin Lungu, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul grupării care l-au ucis pe valutistul Cristian Căjvănean, a introdus în țară cel puțin 70.000 de pachete de țigări, care au fost ulterior valorificate. Nu mai puțin de 36 de inculpați au fost trimiși atunci în judecată. Beneficiind de complicitatea unui gardian, Lungu își conducea afacerea din pușcărie punând la treabă zeci de indivizi care lucrau pentru el. În penitenciar, Constantin Lungu a dus-o ca un nabab, pe lângă telefoane mobile, băuturi și țigări fine, având la dispoziție chiar și etnobotanice.

Adauga comentariu