Datorită strigărului disperat al localnicilor din Șcheia, tărâmul infracționalității, acțiunile polițiștilor suceveni s-au îndesit pe raza comunei. Doi tineri infractori au ajuns în arest din cauza furturilor și tâlhăriilor

După ce problema cetățenilor din Șcheia au protestat de mai multe ori împotriva infracționalității din Șcheia, iar poveștile lor au ajuns în mass-media, polițiștii naționali au îndesit acțiunile pe drumurile comunei conduse de primarul Vasile Andriciuc (PNL). În acest condiții, s-a simțit o schimbare în ceea ce privește numărul furturilor și tâlhăriilor pe raza comunei Șcheia. 

Chiar dacă polițiștii sunt văzuți mai des pe drumurile comunei respective decât înainte, nu toți indivizii cu apucături de hoți și de tâlhari s-au potolit din a comite infracțiuni. După ce duminica trecută, la data de 14 martie 2021, un individ a tâlhărit un bătrân pe raza comunei Șcheia, polițiștii suceveni au luat din nou la puricat comuna în cauză. În aceste condiții, oamenii legii au pus mâna pe tâlharul bătrânului menționat. Se pare că tânărul de 18 ani care l-a tâlhărit pe bărbat a comis și un furt la începutul lunii martie a anului curent. La furtul respectiv, tânărul a acționat împreună cu un adolescent de 16 ani. Ambii au fost introduși în arestul IPJ Suceava, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Ulterior, tâlharul de 18 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Având în vedere situația operativă complexă existentă pe raza comunei Șcheia, Poliția Municipiului Suceava și Secția de Poliție Rurală Șcheia au organizat în data de 19.03.2021 o nouă acțiune cu efective mărite pentru a se asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni, protejarea patrimoniului acestora, precum și siguranța traficului rutier.

Totodată s-a avut în vedere creșterea vizibilității elementului polițienesc în stradă pentru prevenirea și combaterea infracționalității și implicit pentru a genera un efect preventiv general.

La acțiune au participat peste 30 de polițiști și au fost utilizate 12 autospeciale de poliție.

În acțiune au fost angrenați lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava și structurile subordonate sprijiniți de 2 grupe de luptători din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Acțiuni Speciale.

Pe parcursul acțiunii, în paralel cu activitățile operative desfășurate în teren (patrulări, legitimări de persoane, filtre rutiere, activități de prevenire a răspândirii SarsCov2) au fost puse în executare mai multe mandate de aducere față de persoane care sunt cercetate în dosare penale instrumentate la nivelul SPR 9 Șcheia, cu spijinul I.P.J. Suceava - Serviciul de Acțiuni Speciale.

Astfel, a fost soluționată o cauză din data de 01.03.2021, când în jurul orei orele 14:30, Poliţia mun. Suceava a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au spart geamul din stânga față al autoturismului și din interior i-au sustras o borsetă în care avea bani și acte.

Valoarea totală a prejudiciului a fost evaluată de către partea vătămată la suma de 15.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de <furt calificat>.

Urmare a activităților investigative și de cercetare penală, în cadrul acțiunii, la data de 19.03.2021 s-a reușit administrarea probatoriului necesar pentru reținerea și introducerea în arestul IPJ Suceava a persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18 și 16 ani ani din comuna Șcheia.

De asemenea, în sarcina tânărului de 18 ani a fost probată și activitatea infracțională într-o tentativă de tâlhărie comisă la data de 14.03.2021 când la Spitalul Județean Suceava s-a prezentat un bătrân de 83 ani, care a reclamat că o persoană necunoscută a încercat să-l deposedeze de bunuri prin acte de violență.

S-a stabilit că în jurul orei 12:50, bătrânul care se afla la ieșirea din municipiul Suceava către comuna Șcheia a fost abordat de tânărul de 18 ani din com. Șcheia, care după ce l-a îmbrancit pierzându-și echilibrul, a căutat în buzunarele victimei fără a găsi bani sau alte valori, ulterior fugind către comuna Șcheia. 

Persoana vătămată nu a suferit leziuni sau pagube materiale.     

În urma activităților  de cercetare penală, la data de 19.03.2021, în cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au dipus reționerea tânărului de 18 ani și introducerea în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, față de acesta, instanța de judecată a emis și mandatul de arestare pentru 30 de zile.

Astfel de acțiuni cu efective sporite vor continua săptămânal, prioritatea polițiștilor fiind creștertea gradului de siguranță în această comunitate și tragerea la răspundere a tuturor celor care nesocotesc legea”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Alte știri despre acest subiect:

Protestatarii din Șcheia l-au asaltat pe ministrul Dezvoltării în fața Palatului Administrativ Suceava: „Fetița mea nu poate să facă școală online”

Comuna Șcheia, tărâmul unde rromii fură din casele localnicilor în voia cea bună. Autoritățile locale se declară învinse spunând că au făcut tot ce au putut: „I-au luat toată instalația termică de cupru din pardoseală, plus instalația electrică”

Rromii din Șcheia au protestat la Primăria din localitate. Edilul Vasile Andriciuc din nou față în față cu concetățenii nemulțumiți: „Dumneavoastră sunteți masochist? Vă place să vă luați șuturi în fund zilnic?”

 

Adauga comentariu