De ce are Primăria Suceava bani doar pentru a schimba pavelele de vară cu cele de iarnă?

De când mai marele Ion Lungu a pus stăpânire pe Primăria din Suceava, municipiul reședință de județ pare nu doar că nu a progresat mai deloc, ci arată jalnic, într-un cuvânt.

Străzile din oraș sunt pline de gropi, deși au fost asfaltate în urmă cu puțini ani. Lucrările nu sunt supravegheate de nimeni, iar constructorii nu sunt trași la răspundere de nimeni, indiferent de proiect. Oare de ce? Prin târg se vorbește despre un procent de 20%, dar „oamenii este răi”. Totuși, gura păcătosului adevăr grăiește.

În perioada în care Lungu a deținut frâinele Sucevei, orașul s-a umplut de pavele fabricate undeva la Verești, probabil. Tot așa se zvonește prin târg că în fața primăriei ar exista trei straturi suprapuse de pavele, dar cine să verifice dacă aceste „legende” sunt reale.

Oricum, orașul este plin de probleme. Nici nu ar putea fi altfel. Consilierul local Andrei Păduraru a arătat pe pagina sa de Facebook faptul că Primăria municipiului Suceava are venituri în valoare totală de 164.701.824,46 de lei. Din acești bani, un procent de 85,15% este destinat către secțiunea de funcționare a instituției (139.465.645,16 lei), rămânând pentru secțiunea de dezvoltarea suma de 24.320.539,09 de lei.

Când mai puțin de 15% din veniturile Primăriei Suceava sunt destinate dezvoltării este clar de ce orașul arată cum arată. Cel puțin, pe hârtie, instituția funcționează...  

 

Adauga comentariu