De ce au clasat procurorii dosarul morții lui Ioan Beșa, criminalul polițistului Sorin Vezeteu: „Fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au clasat dosarul morții lui Ioan Beșa, criminalul polițistului Sorin Vezeteu.

„Urmare a cererii dvs. din data de 04.06.2019 vă comunicăm că prin Ordonanța din data de 12.10.2018 s-a dispus, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b din Cod procedură penală, clasarea cauzei privid decesul numitului Beșa Ioan”, ne-a transmis prim – procurorul Valeriu Iulian Chihaia de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Concret, art. 16 alin. (1) lit. b din Codul de procedură penală spune că „Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

În toamna anului 2017, Ioan Beşa, individul care l-a omorât cu 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, a fost găsit mort în celula sa din Penitenciarul Botoşani.

Ioan Beşa, criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, în care se afla în arest preventiv. El a fost descoperit de către gardienii închisorii în cursul zilei de 26 septembrie 2017, pe la ora 19.25, în momentul schimbului de tură. Aceştia au alertat cadrele medicale ale unităţii, însă acestea nu au mai putut decât să constate decesul criminalului.

Beşa se afla singur în celulă şi se pare că s-ar fi sinucis cu un ştreang improvizat cu care şi-a legat picioarele, iar apoi l-a înfăşurat în jurul gâtului, asfixiindu-se. Cercetările au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care a murit Ioan Beşa.

În seara zilei de 20 iulie 2017, pe la ora 21.30, Ioan Beșa l-a omorât pe polițistul Sorin Vezeteu pe peronul Gării din Burdujeni. Victima a fost înjunghiată de cel puțin 40 de ori de către asasinul său.

Adauga comentariu