Decizia este definitivă. Mâna dreaptă a lui Flutur, vicepreședintele CJ Suceava, Cristinel Crețu, va petrece Paștele în arest. Acesta este acuzat că a primit mită 40.000 de euro de la un drumar

Astăzi, Curtea de Apel Cluj a respins, ca nefondată, contestația lui Cristinel Silviu Crețu împotriva măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de „luare de mită” și „trafic de influență”.

Crețu, vicepreședintele CJ Suceava, trebuie să plătească 200 de lei către stat, cu titlul de cheltuieli judiciare în prezenta cale de atac.

Decizia este definitivă.

Vă amintim faptul că la începutul lunii aprilie 2022, magistrații din cadrul Tribunalului Cluj au admis propunerea de arestare formulată de șeful DNA Cluj, prim-procurorul Ionuț Vasile, împotriva vicepreședintelui CJ Suceava, Silviu Crețu. 

Politicianul este acuzat de luare de mită și trafic de influență, după ce DNA Cluj l-a surprins în flagrant când încasa o șpagă de 40.000 de euro de la afaceristul Vasile Ripan, cel cu care Consiliul Județean Suceava avea contracte în derulare, și de la care Silviu Crețu a mai încasat o șpagă de încă 40.000 de euro în decembrie 2020.

„În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, prin urmare în temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului C.S.-C. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2022 şi până la data de 04.05.2022. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Cluj.

Subiectul a fost prezentat în exclusivitate de către jurnalistul Liviu Alexa pe Strict Secret, iar ulterior informația a fost confirmată de Direcția Națională Anticorupție printr-un comunicat de presă. 

Vezi întreaga poveste aici: https://strictsecret.ro/exclusiv-mana-dreapta-gheorghe-flutur-silviu-cristinel-cretu-vicepresedintele-suceava-prins-flagrant-mita-40-000-euro-drumar/

 

Comentarii

areni

13.04.2022 20:06

Cei afectati de acest denunt pot si ei sa raspunda drastic. Sa urmareasca si sa denunte  daca aceasta firma care se victimizeaza respecta proiectele de drumuri de categorie I-III care prevad piatra sparta si criblura  de cariera de munte  in loc de pietris de rau cum se foloseste peste tot, grosimile straturilor de uzura, de legatura, de fundatie   sa fie respectate fara abateri de ordinul centimetrilor (ex.  3 cm in loc de 6 cm grosime pe o lungime de 8 km si o latime de 6 m da o importanta economie care ramane constructorului), bitum de calitate dozaj de bitum respectat, fara mixturi asfaltice arse prin incalzire la peste 200 grade C. 

Adauga comentariu