Demolarea Casei Morțun din Fălticeni a fost blocată temporar. Profesorul Ioan Ilișescu s-a urcat pe clădire și a protestat

Ieri, pe la ora 11.30, Ioan Ilișescu (70 de ani), în calitate de președinte al Asociației ”Șezătoarea” a observat că unul dintre pereții clădirii în care a funcționat dispensarul din municipiul Fălticeni (Casa Morțun) a fost demolat de către o firmă contractată de către Primăria Fălticeni. Atunci, bărbatul a intenționat să se urce pe clădirea respectivă pentru a protesta împotrivă demolării acesteia. 

Când bărbatul se afla în zona delimitată prin gard mobil și bandă reflectorizantă, amplasate pe trotuarul din fața clădirii vizate pentru a împiedica trecătorii să pătrundă în zonă, Ioan Ilieșescu ar fi fost agresat de către unul dintre agenții de pază de la firma SGS. Cei din urmă asigurau paza obiectivului. Agenții de pază l-au îndepărtat pe bărbat din zonă.

Atunci, Ioan Ilișescu a sunat la 112 și a sesizat că a fost agresat fizic.

 

Pe urmă, Ioan Ilișescu s-a urcat pe acoperișul clădirii, spunând că va coborî doar în momentul în care lucrările de demolare vor fi sistate.

La fața locului a ajuns un reprezentant al Primăriei Fălticeni, care a întocmit un ordin de sistare a lucrării de demolare. Protestatarul a coborât singur de pe clădire, abia după ce a citit conținutul ordinului de sistare.

De asemenea, la fața locului a ajuns și un negociator din cadrul IPJ Suceava.

Protestatarul a fost audiat la sediul Poliției Municipiului Făltieni. Acolo, acesta a spus că nu a fost lovit de agentul de pază, ci doar a fost îndepărtat din zona respectivă. Așadar, bărbatul nu a depus plângere împotriva agentului de pază.

Ioan Ilișescu a primit un avertisment scris și i s-a spus ca pe viitor să nu mai comită astfel de fapte de natură a tulbura ordinea și liniștea publică.

Adauga comentariu