Deputatul PNL Dumitru Mihalescul, care a luat BAC-ul la vârsta de 39 de ani, vrea ca tinerii fără diplomă de Bacalaureat să poată fi calificați cu fonduri europene

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a adresat o interpelare ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, în care arată că unul dintre fondurile structurale cu cea mai mică utilizare este reprezentat de „Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor”.

Potrivit informațiilor publicate de Comisia Europeană, România nu a atras efectiv decât 2,5 milioane de euro, din cele 328,9 milioane de euro, reprezentând numai 1% dintr-o resursă financiară deosebit de importantă pentru țara noastră.

„În timp ce acest fond nu a fost aproape deloc utilizat, România continuă să se confrunte cu o problemă structurală pe piața muncii – deficitul de forță de muncă bine calificată, care coexistă cu un număr de câteva sute de mii de tineri care nu au promovat examenul de bacalaureat în perioada 2011-2019”, susține parlamentarul liberal sucevean.

În condițiile în care noul ministru Boloș a înregistrat deja un succes notabil, prin evitarea dezangajării financiare a peste 300 de milioane de euro în anul 2019, deputatul Dumitru Mihalescul îi solicită acestuia informații referitoare la posibilitatea ca fondurile disponibile în cadrul mecanismului financiar „Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor” să poată fi utilizate pentru calificarea tinerilor care nu au obținut diploma de bacalaureat.

De asemenea, parlamentarul liberal sucevean propune analizarea posibilității ca aceste resurse financiare rambursabile să fie utilizate de agenții economici privați care califică și angajează tineri din categoria de vârstă 18 – 24 de ani, care înregistrează cea mai mare rată a șomajului.

Demersul lui Mihalescu pare de înțeles, în contextul în care a absolvit Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea în 1993, la vârsta de 39 de ani.

Adauga comentariu