Derapaj rasist al consilierului primarului Ion Lungu la adresa suceveanului Vasile Bolohan. Ovidiu Milici: „Tu cam ești Bănel Nicoliță!”

Odiviu Milici, profesorul de limba română care este consilierul primarului Ion Lungu se pare că a avut un derapaj rasist la adresa unui contribuabil de rând, care și-a permis să își exprime punctul de vedere public. În ultimele zile, acesta l-a numit „Bănel Nicoliță” pe suceveanul Vasile Bolohan, încercând probabil să facă aluzile la faptul că Vasile Bolohan are pielea mai închisă la culoare, iar fostul fotbalist Bănel Nicoliță este de etnie rromă.

Acest derapaj al acelui ce-l „piaptănă” zilnic pe Ion Lungu, vine ca urmare a faptului că Vasile Bolohan i-a spus: „miliarde ne bucurăm și de Roată și de Sală, și de Consiliu, Telegondolă, Stadion nou, etc. Se merge pe minciuni mult!”. Vasile Bolohan a lăsat aceste cuvinte la un comentariu de-al consilierului primarului, ce avea ca scop lingușirea edilului. Acela nu este primul comentariu pe care Ovidiu Milici îl lasă pe profilul lui Ion Lungu cu scopul de a arăta ce bun e primarul Sucevei și ce folositor este pentru comunitate. 

Într-o altă zi, Ovidiu Milici a făcut aceeași remarcă rasistă la adresa aceluiași om. La adresa unui om de rând, care a reușit să iasă din iad și să își dedice timpul și BANII (scris cu CapsLock, deoarece, pentru bani cei care ar trebui să ne reprezinte și să ne vrea binele, ne calcă în picioare, ne jignesc și ne umilesc public, fie direct în față, fie pe ocolite) pentru a-i ajuta pe cei cu care viața este dură. În timp ce Bolohan muncește peste hotare și cu banii câștigați încearcă să ajute o cât mai mare parte a comunității sucevene defavorizate, Ovidiu Milici face drumeții în stânga și în dreapta pe banii contribuabililor, în interes de serviciu.

După ce consilierul primarului Lungu a avut aceste scăpări rasiste la adresa lui Vasile Bolohan, cel din urmă i-a transmis edilului capturi de ecran cu replicile lui Ovidiu Milici, întrebându-l dacă i se pare normală atitudinea consilierului său. Ca drept răspuns, Ion Lungu i-a dat block lui Vasile Bolohan pe Facebook, acțiune ce valoarează mai mult decât o frază lungă sfârșită cu tradiționala urare: „Doamne ajută!”.

Vasile Bolohan a spus că va veni în țară luna viitoare, pentru a-și rezolva niște treburi personale. Atunci, acesta își va face timp să facă plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării și să îl dea în judecată pe consilierul baronului Lungu.

Cum a apărut supărarea

În mijlocul lunii mai a anului 2022, Vasile Bolohan a făcut un filmuleț prin care a încercat să îi transmită și primarului Sucevei, dar și consilierului acestuia, nemulțumirile sale cu privire la prioritățile unității administrative locale. La începutul filmării Bolohan a zis: „Se spune că prima meserie din lume a fost prostituția. Nu, prima oară a fost politica și după asta a apărut prostituția”. Probabil aceste cuvinte l-au deranjat pe consilierul primarului. Deși Bolohan și-a exprimat nemulțumirile în calitate de contribuabil, Lungu și Milici se pare că s-au supărat. Cel din urmă i-a spus creatorului filmulețului că ar putea să îl dea în judecată, dar nu o va face. În filmarea de mai jos puteți auzi cu propriile urechi mesajul lui Bolohan pentru Lungu și Milici.

Mesajele dintre Ovidiu Milici și Vasile Bolohan în urma filmării de mai sus:

Ovidiu Milici a tranzitat PSD - Forța Civică - PMP - ALDE, iar acum este „apărătorul” PNL-istului Ion Lungu.

Ion Lungu a tranzitat PNL - PDL - PNL.

sursa caricatură: Facebook/ Vasile Bolohan

Adauga comentariu