Detalii incredibile din dosarul crimei oribile de la Rădăuți. Ucigașul recidivist era inconștient de beat și disperat să facă rost de bani

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ghiocel Timofeev (53 de ani) pentru săvârşirea infracţiunilor de „violare de domiciliu” și „omor calificat”.

Inculpatul a fost condamnat anterior pentru săvârşirea de infracţiuni de tentativă la omor şi omor, fiind eliberat din starea de detenţie în anul 2020, stabilindu-şi domiciliul în pe raza localității Rădăuți, la locuinţa soţiei sale. După eliberarea din penitenciar, inculpatul nu şi-a găsit un loc de muncă pentru a se reintegra în societate, primind însă în mod regulat sume mari de bani de la soţia sa pentru a-şi cumpăra lucrurile necesare. Inculpatul consuma băuturi alcoolice şi obişnuia să participe la jocuri de noroc.

În ziua de 06 decembrie 2021, în jurul orei 11.00, soţia i-a dat inculpatului suma de 2.500 lei pentru ca acesta să-şi cumpere haine de iarnă. Inculpatul s-a deplasat la o sală de jocuri unde a stat până la ora 16.20, interval de timp în care a consumat 8 sticle cu bere şi totodată şi-a cheltuit cea mai mare parte a banilor la aparatele de joc. De asemenea s-a stabilit că în intervalele orare 11.41 – 11.48 şi 13.16 – 13.21 inculpatul a părăsit sala de jocuri şi s-a deplasat la un local din apropiere, unde a consumat 2 sticle cu bere şi 100 ml Tequila.

Aflat la momentul părăsirii sălii de jocuri (ora 16.20) în stare avansată de ebrietate (după ce a consumat în total 10 sticle cu bere şi 100 ml Tequila), conştientizând că a rămas fără bani şi nu ar putea justifica rezonabil faţă de soţia sa modul în care a cheltuit banii pe care îi dăduse aceasta chiar în dimineaţa acelei zile –la ora 16.23 a vorbit la telefon cu soţia sa şi i-a comunicat că ajunge şi el acasă în scurt timp – inculpatul a adoptat rezoluţia ilicită de a face rost de bani imediat, indiferent de modalitate. Inculpatul a intrat în jurul orei 16.30 într-o cofetăria, local unde a comandat o nouă sticlă cu bere (a 11-a).

Inculpatul, a ieșit apoi pe stradă şi a început să se deplaseze de la un capăt la celălalt pentru a verifica să nu fie observat de persoane aflate întâmplător acolo şi totodată pentru a identifica un imobil în care ar putea intra uşor. Inculpatul a pătruns în curtea unui imobilul pe poarta neasigurată, s-a apropiat apoi de casa de locuit şi a intrat în aceasta pe o uşă închisă dar tot neasigurată. La momentul respectiv în interiorul locuinţei se aflau victima şi fiul său minor.

Surprins de prezenţa victimei în locuinţa sa, inculpatul a scos din borseta pe care o purta un cuţit tip briceag şi a sărit asupra victimei în scopul de a-i anihila voinţa. Victima s-a apărat de primele lovituri ale inculpatului, s-a refugiat în baia situată la parterul locuinţei însă inculpatul a intrat în baie peste victimă, continuând să-i aplice multiple lovituri cu respectivul instrument vulnerant în zone vitale.

Victima a încercat să se apere de atacul inculpatului, reuşind să-i provoace şi acestuia multiple leziuni, dar nenumăratele lovituri aplicate cu briceagul, cu pumnii şi picioarele de inculpat au condus la suprimarea vieţii persoanei vătămate, în baia locuinţei sale.

Se impune a fi precizat faptul că inculpatul nu o cunoştea pe victimă şi nici nu ştia cine locuieşte în respectiva casă.

De teamă, martorul, fiul victimei, a părăsit în fugă locuinţa, deplasându-se pe străzile din apropierea casei sale şi încercând să obţină ajutor de la alte persoane.

Sesizând că există şi un martor al incidentului, fiul victimei, inculpatul a părăsit locuinţa şi s-a deplasat după martor cu cuţitul în mână cu intenţia de a-l prinde. Inculpatul nu a mai putut urmări deplasarea victimei printre alte persoane de pe stradă, iar acesta a fost surprins de martori cu cuţitul plin de sânge în mână. Martorii au fugit din faţa inculpatului, iar la ora 16.56 au apelat Dispeceratul 112 solicitând sprijinul lucrătorilor de poliţie.

Lucrătorii din cadrul echipei operative l-au identificat pe inculpat, constatând că lângă acesta se afla şi un cuţit tip briceag care prezenta urme cu aspect de sânge.

Medicul legist care a efectuat autopsia cadavrului victimei a arătat că moartea victimei a fost violentă şi a identificat un număr de 14 plăgi tăiate şi înţepate. Aceste leziuni au legătură de cauzalitate cu decesul.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Rădăuţi.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Adauga comentariu