Detalii tulburătoare ies la iveală în cazul crimei comise de suceveanul care a șocat întreaga Belgie: „Eu am vrut doar să fac sex cu ea, pentru că nu făcusem niciodată”

La peste patru ani de la comiterea crimei care a șocat întreaga Belgie, procesul lui Alexandru Caliniuc (26 de ani), din orașul Salcea, a început. Acesta este acuzat de omor și viol prin tortură, după ce a agresat sexual o femeie pe o plajă din Belgia, victima decedând în urma atacului.

Alexandru Caliniuc a fost vânat luni de zile de către anchetatorii belgieni deși putea fi prins după doar două zile de la comiterea abominabilelor fapte. În luna ianuarie 2017, polițiștii belgieni aveau de rezolvat o crimă, după ce o tânără a fost violată și lăsată moartă pe o plajă din Knokke – Belgia.

Singurul indiciu pe care îl aveau anchetatorii a doua zi după crimă erau imaginile de supraveghere din jurul digului de la Knokke, care au surprins de mai multe ori un tânăr îmbrăcat cu o geacă albastră și cu o căciulă albastră pe cap. Polițiștii au făcut percheziții în cartier, au verificat toate listele cu turiști din acel weekend, i-au controlat pe toți care au lucrat în Knokke în noaptea zilei de 22 ianuarie 2017 și audiat toate persoanele din zonă care au comis în trecut infracțiuni sexuale, cu violență sau legate de droguri.

Pe lista întocmită de anchetatori a apărut și numele lui Alexandru Caliniuc care a devenit rapid suspectul principal. Polițiștii din Knokke l-au oprit și verificat pe sucevean de nu mai puțin de patru ori, după comiterea crimei. În două din cele patru „întâlniri” Caliniuc era îmbrăcat cu geaca albastră.

Prima dată, polițiștii l-au oprit la data de 23 februarie 2017, la o lună după moartea Sofiei Muylle, deoarece tânărul era îmbrăcat cu geaca albastră. Caliniuc se afla într-un magazin don centrul orașului Knokke. După ce și-a prezentat documentele, oamenii legii l-au lăsat să plece.

Două zile mai târziu, Alexandru Caliniuc a fost oprit de polițiști după miezul nopții, având din nou pe el aceeași geacă albastră. Tânărul le-a spus agenților că se află în Belgia de două luni, unde a venit să picteze alături de mai mulți români. Oamenii legii i-au luat numărul de telefon, și-au notat adresa la care locuiește, i-au făcut câteva fotografii, și l-au lăsat din nou să plece.

Patru zile mai târziu, Alexandru Caliniuc a dat din nou nas în nas cu polițiștii. De data aceasta, suceveanul se afla pe patinoarul din Knokke, patinoar al cărui administrator l-a acuzat pe tânăr, în luna decembrie 2016, că hărțuiește fete tinere. Și atunci individul era îmbrăcat cu geaca albastră. Agenții l-au lăsat și de această dată să plece.

La sfârșitul lunii martie 2017, Alexandru Caliniuc a fost oprit în timp ce se afla într-un autoturism Audi A6. Polițiștii au observat că tânărul era extrem de agitat și nervos.

Încă nu este clar de ce polițiștii nu l-au reținut, deși toate indiciile arătau că tânărul din Salcea a omorât-o pe Sofia Muylle.

Abia în luna iunie 2017, anchetatorii s-au convins că ucigașul tinerei este Alexandru Caliniuc. Pe pagina de Facebook a acestuia erau foarte multe fotografii cu el în geaca albastră pe plaja și pe digul din Knokke. Între timp, la începutul lunii aprilie 2017, suceveanul a părăsit Belgia.  

Judecătorii belgieni au emis un mandat european de arestare pe numele lui Alexandru Caliniuc, după ce anchetatorii au aflat că tânărul s-a întors acasă. El a fost convins de mama lui să revină la Salcea după ce a primit mai multe apeluri telefonice din Belgia prin care a fost anunțată că fiul ei ar fi fost implicat în crima de pe plaja din Knokke. La sfârșitul lunii iunie 2017, Caliniuc a fost arestat în casa părinților săi.

Suceveanul le-a declarat anchetatorilor belgieni veniți în România că a văzut-o pe Sofia Muylle întinsă pe plaja din Knokke, în timp ce el se plimba pe plajă. Acesta a spus că tânăra avea mai multe răni și că s-a speriat pentru că s-a gândit că ar putea fi bănuit că el ar fi agresat-o. În atare condiții, a ales să o ascundă sub un gard.

Ofițerii belgieni l-au extrădat pe Alexandru Caliniuc, însă odată ajuns în Belgia, acesta a refuzat să mai facă vreo declarație. Polițiștii i-au verificat telefonul mobil și aveau să se șocheze. Individul obișnuia să filmeze femei goale sau cupluri în vestiarele piscinei din Knokke. Mai mult, Caliniuc și-a făcut selfie-uri și a filmat-o pe Sofia Muylle în timp ce murea pe plajă. Pe imagini se putea observa cum tânăra încă mai respira și gemea. El deja o abuzase sexual atunci când s-a apucat de filmat.

Caliniuc a făcut și următoarele comentarii în timp ce o filma pe Sofia Muylle agonizând: „Uitați-vă cum arată. Este groaznic. Acum am găsit-o. Este înghețată complet. A fost în mare noaptea aceasta. Poate își va reveni. Nu, este un dezastru. Nu mai poate fi ajutată”.

Alexandru Caliniuc nu a avut de gând să îi acorde niciun fel de ajutor tinerei belgience. El doar a filmat-o cum moare. După ce Sofia Muylle a decedat, tânărul a stat câteva ore lângă corpul ei.

Două zile mai târziu, un prieten de-al suceveanului a văzut fotografiile și videoclipurile halucinante de pe telefonul lui. Adrian M. i-a luat telefonul lui Caliniuc deoarece nu i-a achitat chiria pentru apartament.

„Pentru că nu mi-am plătit chiria, Adrian mi-a luat telefonul mobil. Nu aveam parolă pe telefon și mă temeam că Adrian va veadea filmările. Mi-a spus despre videoclipuri și i-am zis că am găsit-o așa. Adrian le-a povestit și altora ce a văzut în telefonul meu, inclusiv fratelui meu, care a început să mă evite”, le-a declarat Alexandru Caliniuc polițiștilor belgieni.     

În fața procurorilor, suceveanul a declarat că nu a omorât-o pe Sofia Muylle. El a susținut că a găsit-o leșinată pe plajă și că a decis să o violeze pentru a se simți bine. ADN-ul individului a fost descoperit de cadavrul tinerei belgience.

Caliniuc a povestit că a mers singur la cafeneaua Yssis din centrul orașului Knokke. La o bucată de noapte, în drum spre casă, a făcut o plimbare pe plajă pentru a fuma o țigară. Cu această ocazie a dat peste o persoană întinsă pe burtă în nisip. El a întors femeia și i-a șters nisipul de pe față. Potrivit lui Caliniuc, Sofia era deja moartă. Acesta a decis să o tragă spre debarcaderul de lemn și acolo a violat-o. A fost prima oare când tânărul a făcut sex cu o femeie.               

În tot acest timp, suceveanul a negat că ar fi omorât-o pe Sofia Muylle. El a recunoscut în cele din urmă că tânăra era în viață când a găsit-o, dar că nu s-a gândit să o ajute în vreun fel deoarece singurul lui gând a fost acela de a o viola.

„Curiozitatea m-a împins să mă culc cu ea, pentru că nu făcusem niciodată sex. Voiam doar să fac sex cu ea pentru a avea o senzație bună”, a declarat Alexandru Caliniuc.

Anchetatorii l-au întrebat de mai multe ori de ce a violat-o pe Sofia Muylle după ce a violat-o. Ultima fotografie cu tânăra belgiancă a fost făcută la ora 10.28, la scurt timp după moartea victimei. Explicația lui Caliniuc este una șocantă: „Era mai multă lumină. Am făcut o fotografie pentru că a murit acolo”.

Alexandru Caliniuc a fost testat cu detectorul cu minciuni, fiind întrebat dacă a agresat-o fizic pe Sofia Muylle, însă acesta a răspuns că nu. Aparatul a arătat că suceveanul a mințit.

Astăzi, a început procesul în care este judecat Alexandru Caliniuc, cel care a fost trimis în judecată pentru crimă și viol prin tortură. Avocații săi au declarat că nu vor contesta acuzația de viol, dar că se vor opune celei de crimă. Tânărul riscă închisoare pe viață. Chiar dacă nu va fi condamnat pentru crimă, Caliniuc riscă o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

Sursa foto: Belga

Adauga comentariu