Din 11 august se suspendă zborurile spre Spania

Conform actualizării publicate de autoritățile române, Spania va intra din nou pe lista țărilor din zona galbenă, din data de 11 august.

Ca urmare a acestei modificări, românii sosiți din Spania sunt obligați, începând cu 11 august, să intre în autoizolare la domiciliu sau carantină, dacă prezintă simptome de Covid-19 timp de 14 zile.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat șiau drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020”, a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, lista actualizată include Spania, iar persoanele care se întorc în țară sunt obligate să intre în autoizolare sau carantină:

 

„Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.”

Adauga comentariu