Din lipsă de motive de laudă pe seama activității, când nu fură realizările oamenilor de rând, Garda de Mediu Suceava cerșește complimente amintind realizările vechi

În lipsa de motive de laudă pe seama activității, când nu fură laurii activiștilor care încearcă să protejeze mediul, Garda de Mediu Suceava se laudă de mai multe ori cu realizările din trecut.

Ieri, Garda de Mediu Suceava s-a lăudat din nou pe pagina de Facebook a instituției cu faptul că la începutul acestei săptămâni a salvat un pui de bufniță. Aceștia țin morțiș să știe toți sucevenii care a fost marea realizare a instituției din această săptămână.

De asemenea, se pare că Garda de Mediu Suceava a prins gustul furatului. Weekend-ul trecut, mai exact la data de 14 mai 2022, activistul sucevean Andrei Bacoș a organizat o acțiune de ecologizare pe unul dintre malurile râului Suceava, din apropierea Complexului Comercial Iulius Mall. La această acțiune a fost INVITATĂ și Garda de Mediu Suceava și sucevenii de rând. După ce gunoaiele au fost strânse, Garda de Medius Suceava a încercat să atragă toate laudele spre ea și spre cei apropiați ei, nici gând să îl laude în vreun fel pe Andrei Bacoș, un sucevean de rând care văzând că autoritățile dorm în post a încercat să organizeze singur o acțiune de ecologizare.

Mesajul prin care Garda de Mediu Suceava le-a cerut, indirect, sucevenilor să îi laude:

”Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” este sloganul proiectului “Curățăm România” demarat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, acest proiect este în fapt o campanie de ecologizare care are ca scop schimbarea comportamentului populației prin responsabilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului.

În cadrul acestei campanii, în data de 14.05.2022, comisari din cadrul Comisariatului Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu au participat la o acțiune de ecologizare care s-a desfășurat în municipiul Suceava. La acțiune au luat parte voluntari, elevi și profesori de la Școala Generală Nr.3 Suceava, Colegiul Național de Informatică Spiru Haret Suceava, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, studenți de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava. Acțiunile de ecologizare în județul Suceava vor continua. Să ne implicăm împreuna pentru un mediu cât mai curat!”

Unde este numele lui Andrei Bacoș? De ce nu au menționat cei de la Garda de Mediu Suceava că această acțiune a fost organizată de el? 

După ce acest mesaj a fost publicat pe Facebook, instituția nu a primit laudele așteptate, ci replici dure pentru că au încercat să fure meritele unui om de rând. Pe urmă, Garda de Mediu Suceava a șters mesajul de pe Facebook.

Adauga comentariu