Dinu Sădean a renunțat la șefia DSP Suceava: „Mulțumesc corpului medical din sistemul public și privat pentru abnegația și profesionalismul de care a dat dovada în ritm susținut în combaterea pandemiei”

Doctorul Dinu Florin Sădean a renunțat la funcția de director executiv al Direcției de Săntătate Publică (DSP) Suceava. În perioada 19 - 31 august 2021, atribuțiile acestuia îi vor reveni Firuței Bosancu, directorul executiv adjunct economic al instituției.

Dinu Sădean rămâne în structura DSP Suceava, ca medic primar epidemiolog.

„Închei aici mandatul meu de director executiv al Direcției de Sănătate Publică   Suceava, cu satisfacția muncii făcute cu seriozitate, cu mulțumirea că am putut contribui la gestionarea uneia dintre cele mai dificile perioade sanitare globale. Există în viața instituțiilor și a oamenilor momente în care trebuie luate decizii fundamentale. Am fost pus în fața unor astfel de  momente, în care de deciziile luate depindea evoluția epidemiologică a județului nostru. Mi-am asumat  răspunderea deciziei și am fost călăuzit permanent de gândul că  necesitatea protejării sănătății publice are prioritate, chiar dacă aceasta a impus măsuri ferme și imediate. Am avut o colaborare desăvârșită cu Consiliul Județean Suceava, cu Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean  de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Politie, Inspectoratul Scolar și autoritatile locale de pe aria întregului județ. Nu poate fi trecută cu vederea deosebita colaborare cu Instituția Prefectului din mandatul anterior (onor domnul Prefect și cei doi Subprefecti care ne-au fost un real sprijin în perioada cea mai sumbră). În lupta cu pandemia de Covid-19  am făcut echipă, umăr lângă umăr, 24 de ore din 24, în fiecare săptămână de luni până duminică. Le mulțumesc pentru aceasta, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte. Mulțumesc corpului medical din sistemul public și privat (în mod deosebit echipelor de management din fiecare unitate în parte) pentru abnegația și profesionalismul de care a dat dovada în ritm susținut în combaterea pandemiei. A fost un exercițiu  de viață pentru care le sunt profund recunoscător. Mulțumesc călduros, de asemenea, colegilor din Direcția de Sănătate Publică Suceava, care au înțeles gravitatea situației și au depus eforturi supraomenești pentru gestionarea pandemiei în județ și păstrarea vieții și sănătății publice. A fost o onoare să lupt alături de dumneavoastră! Un gând de mulțumire se îndreaptă și către partenerii din mass-media națională și locală, care ne-au sustinut prin prezentarea corectă a realităților și au făcut corp comun în provocările pe care le-am avut de înfruntat. Nu în ultimul rând, mulţumesc cu mâna pe inimă familiei, care m-a inţeles şi susţinut în toată această perioadă dificilă şi răvăşitoare prin care am trecut împreună. Vă mulțumesc, vă doresc sănătate si vă rog să aveți încredere, vom fi bine!”, a transmis doctorul Dinu Sădean.

 

 

Adauga comentariu