DNA și Corpul de Control efectuează anchete la Apele Române după ce o chelneriță, care a lucrat trei zile la Primăria Vatra Moldoviței, a ajuns peste noapte inginer la ANAR fără a avea habar care este malul drept și care este malul stâng

Conform surselor Recorder, Direcția Națională Anticorupție a descins, astăzi, la sediul Administrației Naționale "Apele Române" (ANAR), după dezvăluirile sursei menționate legate de numirile politice de la această instituție.

„Potrivit acelorași surse, au fost ridicate documente care au legătură cu angajările din ultima perioadă. Contactat de Recorder, directorul general interimar al ANAR nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația, trimițându-ne la purtătorul de cuvânt. Acesta s-a limitat să spună că <la solicitarea organelor de urmărire penală, ANAR a predat o serie de înscrisuri>.

Tot astăzi, premierul Florin Cîțu a reacționat după materialul Recorder și a anunțat că va trimite Corpul de Control la Apele Române.

De asemenea, Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că în maximum două săptămâni va face <o analiză punctuală pe numirile de la Apele Române>.

Recorder va urmări evoluția acestor controale”, au transmis reporterii de la Recorder.

REACȚIA PREMIERULUI FLORIN CÎȚU

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:
- fară penali în funcții publice;
- profesioniști;
- fară nepotisme;
- fară conflict de interese.”

Vă amintim că, o chelneriță care a lucrat trei zile la Primăria Vatra Moldoviței a ajuns peste noapte inginer la Apele Române deși habar n-are nici măcar cum se măsoară debitul apei.

Adauga comentariu