Doar o moţiune „săţ” mai pun

De 30 de ani râd cu lacrimi ori de câte ori aud câte un politician român pronunţând formula magică de împăcare: „alegeri anticipate”.

Alegerile anticipate la politicienii din România sunt ca ţigara „de după”. După ce şi-au tras-o verbal în poziţii de până şi Kamasutra s-ar ruşina sfielnic, politicienii îşi aprind o anticipată şi trec la negocieri. Trebuie să ştie cât lasă fiecare pe noptieră pentru prestaţie.

E coadă la bordelul Şparlamentului României, fiecare vrea să-şi introducă anticipata în Guvernul Câţu.

Primii au fost cei de la AUR, sprijiniţi de cei de la SecUSR PLUS - care erau chitiţi să-şi facă una tristă cu propria guvernare (că încă mai mişunau pe acolo). Dacă poziţiile sugerate pe-acolo pică la cenzura CCR, cei de la „plusereu” au declarat că vin cu o altă intromisiune, una personalizată. Un „gang bang” tot alături de amicii de beţie politică de la AUR.

Zice purtătorul de vorbe Ionuţ Moşteanu că USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care se află în Parlament este neconstituţională.

Cu scopul evident de „a-l da jos cât mai repede de la Palatul Victoria pe Florin Cîţu”.

Că (citez): „În momentul ăsta nu este clară care mai este majoritatea, care mai este Puterea, care este Opoziţia. (...) o să vedem, dacă premierul continuă această prietenie cu PSD, foarte probabil va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu, pentru a-i asigura voturile de supravieţuire în continuare”.

Mai pervers, Moş PSD vrea să pună capră PNL. De aproape o lună tot miaună ca motanul pe garduri că mai „depune o moţiune” apoi pleacă acasă, că-i urât afară pe criza asta.

După ce zilele trecute domn’ Profesor de ipocrizie, Vasile Dîncu, ne-a aburit că „PSD nu-şi poate permite o alianţă cu PNL”, de parcă noi nu am şti că PSD nu are nici un chef să-și asume guvernarea pe criza asta, vine Paul Stănescu să ne spună că „PSD va depune moțiunea de cenzură, indiferent de decizia CCR”.

Practic nu este mahăr de-al PSD care în ultima lună să nu ne fi spus cum „ţinghili-binghili, dăi şi luptă, neicusorule” cu foştii amici de la Uniunea Stalinist Leninistă.

Că „soluția clară sunt alegerile anticipate”, că, „în actuala conjunctură din Parlament, PSD nu ar putea să-și atingă toate țintele”.

Că, citez: „Congresul PNL a fost suficient pentru întreaga țară și ne-a convins să facem mai repede acest lucru. Noi nu ne dorim decât alegeri anticipate. În actuala formulă nu se poate crea o majoritate în care țara să fie condusă. În această perioadă vin cei mai mulți bani europeni, probabil România nu se va mai întâlni niciodată cu acest lucru, dar nu putem să intrăm la guvernare, pentru că în actuala conjunctură politică din Parlament nu se poate ca PSD să-și atingă toate țintele. (...) Soluția clară pentru noi sunt alegerile anticipate. Nu avem altă soluție”.

Aşa că azi, cei de la PSD au depus şi ei o moţiune. Să fie, să se ştie că lupta merge înainte ca lupta pentru pace: până nu va mai rămâne piatră pe piatră din biata asta ţărişoară.

Deci, aţi înţeles? E vorba despre banii de pe noptieră lăsaţi după prestaţie – chiar dacă prestaţia a fost extrem de mizerabilă.

Există o vorbă: „nu da din fund, dacă nu te BIP nimeni”!

Firul roşu al tuturor declaraţiilor (numitorul comun, vinovatul de serviciu, ţapul ispăşitor), inclusiv în cele ale lui Ludovic Orban, băiatul care se crede încă viril pentru că mai are limbă, este Florin Cîţu.

Păi, măi băieţi şi fete, scopul Congresului PNL a fost să se scape de Ludovic Orban că prea trecuse partidul pe persoană fizică. Florin Cîţu este dispensabil ca premier. După ce-şi aleg şi pluseriştii cioloşul care să-i conducă, orice refacere a Coaliţiei se poate face liniştit şi fără acesta ca premier. N-a zis el că „se aşteaptă” ca Dragu şi Orban să zboare de la preşedinţiile Senatului şi Camerei Deputaţilor în cazul în care CCR îi dă dreptate şi moţiunea depusă de AUR nu a fost depusă constituţional?

A zis. Aşa că se poate retrage şi el ca şef de partid în funcţia de preşedinte al Senatului, cu Barna la şefia Camerei Deputaţilor şi toată lumea e fericită.

Banii au fost lăsaţi pe noptieră, curvele pot să se-ntoacă la treabă. Peştele e fericit.

Şi, gata!

PS: Între timp CCR a zis că moţiunea AUR poate merge mai departe deşi, puteau şi ăia să fie amabili să-l anunţe şi pe Cîţu. Oricum rămâne cum v-am zis mai sus. Căci, chiar dacă moţiunea merge mai departe, Dragu şi Orban au greşit.

Adauga comentariu