Doar un sfert din persoanele moarte de coronavirus la Spitalul Județean Suceava apare în raportările oficiale ale Ministerului Sănătății

La Spitalul Județean Suceava există o situație dramatică în ceea ce privește numărul persoanelor infectate de coronavirus. Conform informațiilor oferite de cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală de județ, numărul decedaților de coronavirus este mult mai mare decât cel apărut în raportările oficiale.

Din data de 23 martie 2020 și până în prezent, Ministerul Sănătății a făcut publice șapte decese avute loc la Spitalul Județean Suceava. În ultima săptămână au fost raportate doar cinci de persoane care au murit din cauza coronavirusului.

Doctorul Florin Filip, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, a declarat că în ultima săptămână au murit 20 de persoane infectate cu Covid – 19, însă nu știe exact de ce aceștia nu apar pe listele oficiale care ar fi trebuit să ajungă în posesia celor de la DSP Suceava.

„Din datele prezentate până ieri dimineață (n.r duminică, 29 martie), aveam 20 de decese. În ultima săptămână. Repet. Voi clarifica cu DSP – ul în cursul zilei de astăzi și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat doctorul Florin Filip.

Ieri, s-a confirmat oficial faptul că există o problemă cu raportarea persoanelor decedate din cauza coronavirusului la Spitalul Județean Suceava. Reprezentanții DSP Suceava au arătat că ei nu au primit de la spital lista cu oamenii ce au fost răpuși de coronavirus.

Așteptăm în cursul zilei de astăzi clarificările ce urmează a fi făcute de către Spitalul Județean Suceava.


Vă amintim că Ministerul Sănătății a anunțat doar aceste decese din județul Suceava:

Prima persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este o femeie în vârstă de 72 de ani. Aceasta a fost internată în data de 21 martie 2020 în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic ( nu avea istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

A doua persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost confirmat pozitiv pe data de 23 martie 2020, fiind internat la Spitalul Județean Suceava din data de 21 martie 2020. Bărbatul a fost internat anterior în secția de cardiologie unde este posibil să fi avut contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

A treia persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 59 ani. Acesta a fost pacient în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului este 22 martie 2020.

A patra persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este o femeie, de 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului este 23 martie 2020.

A cincea persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este patroana pensiunii de la Sucevița diagnosticată cu coronavirus, transportată în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Aceasta avea 64 de ani.

A șasea persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 51 de ani. Acesta era soțul unei asistente din Spitalul Județean Suceava, care nu știa că este infectată cu COVID-19.

A șaptea persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este o femeie în vârstă de 70 de ani. Aceasta ar fi murit la data de 25 martie 2020, în aceeași zi în care ar fi fost diagnosticată pozitiv.

A opt persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este tot o femeie în vârstă de 70 de ani. Și aceasta ar fi murit la data de 25 martie 2020, în aceeași zi în care ar fi fost diagnosticată pozitiv.

A noua persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 43 de ani. Acesta a ajuns la spital cu arsuri pe corp și a fost transferat și operat la București, dar a decedat la data de 28 martie 2020.

A zecea persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acestuia i s-au recoltat probe la data de 25 martie 2020, iar pe data de 26 a fost diagnosticat ca fiind infectat cu COVID-19. Bătrânul a avut contact cu o persoană întoarsă din Austria.

Adauga comentariu