Doi adolescenți, care l-au tâlhărit pe un minor lăsându-l în picioarele goale, sunt pedepsiți cu aplicarea măsurii educative a asistării zilnice pe o durată de cinci luni

Judecătoria Fălticeni aplică inculpatului Costi Alexandru Fânu măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de cinci luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Magistrații i-au aplicat și inculpatului Roberto Alessandro Roman măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de cinci luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vă amintim faptul că, la data de 13 decembrie 2021, în jurul orei 17.00, cei doi inculpaţi se aflau pe o stradă din Fălticeni. La un moment dat, unul dintre ei l-a lovit în mod repetat cu pumnii în zona feței pe un alt minor de 17 ani, cerându-i telefonul mobil marca Iphone 6. La acea vreme, Costi Alexandru Fânu avea 17 ani, iar Roberto Alessandro Roman avea 16 ani. Ambii erau din Fălticeni. 

În aceleași împrejurări, profitând de starea de temere creată persoanei vătămate în urma agresiunii, unul dintre inculpaţi a controlat victima în buzunare și i-a luat, fără drept, mai multe bunuri şi o sumă de bani. În continuare, pe fondul stării de temere create, inculpaţii l-au condus pe minor, împotriva voinţei sale, până în spatele unui bloc, unde unul dintre aceştia a exercitat din nou acte de violență fizică asupra persoanei vătămate, împrejurare în care a deposedat-o de perechea de adidași, pe care victima o purta în picioare.

Cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe urmă au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Adauga comentariu