Doi ani de închisoare pentru un individ care i-a incendiat ușa colegului său de pahar pentru că s-a jucat la păcănele cu banii împrumutați

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Visarion Nicolae Harcotă la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Inculpatul a făcut apel, dar magistrații Curții de Apel Suceava l-au respins, ca nefondat.

Decizia a rămas definitivă.


La data de 31 octombrie 2015, printr-un apel la 112, o femeie a fost sesizat faptul că în acea seară, pe la ora 22.40, persoane necunoscute au distrus prin incendiere ușa de acces în locuința sa și a fratelui său, amplasată vis-a-vis.

Prejudiciul a fost estimat la circa 200 de lei.

Atunci, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „distrugere” și au demarat cercetările pentru identificarea făptașului.

În acea seară, în intervalul orar 21.00 - 22.00, Visarion Nicolae Harcotă a consumat băuturi alcoolice în compania unui bărbat și a soției acestuia. Cel dintâi i-a împrumutat bărbatului suma de 500 de lei.

Pe urmă, pe fondul unor neînțelegeri legate de faptul că bărbatul a început să joace banii la păcănele, Harcotă i-a zis acestuia să îi restituie suma de 250 de lei din banii împrumutați. Individul respectiv a refuzat și a plecat spre domiciliu.

Visarion Nicolae Harcotă, fiind beat, a cumpărat doi litri de benzină și pe la ora 22.30 s-a dus la domiciliul celor doi soți din municipiul Suceava. Ajuns în fața ușii de acces în garsoniera acestora, Harcotă a aruncat circa 300 - 400 ml de benzină pe ușă și i-a dat foc. Benzina a curs pe pardoseala blocului, extinzându-se până la ușa apartamentului de vis-a-vis. După ce bărbatul a dat foc ușii, acesta a plecat spre casă cu tot cu sticla de benzină.

Fiica soților a observat flăcările, motiv pentru care a început să țipe. Focul a fost stins cu un lighean cu apă.

După ce Poliția a fost sesizată cu privire la cele întâmplate, Harcotă a fost ridicat de un echipaj de poliție chiar de pe holul blocului unde locuiește. Înainte de a ajuns polițiști la fața locului, piromanul l-a amenințat pe un vecin că îi va da foc și ușii sale cu benzina rămasă.

Polițiștii au ridicat sticla de apă minerală Aqua Carpatica, ce conținea benzină.

În ziua următoare, Harcotă a recunoscut că a incendiat cele două uși.

Adauga comentariu