Doi apărători ai pădurilor din cadrul OS Dolhasca, care au intrat neinvitați în curtea gospodăriei unui bărbat pe care îl suspectau că ar fi furat mai mulți arbori, au fost condamnați. Victima a fost ridicată din pat, de lângă un copil, și bătută

Judecătoria Fălticeni l-a condamnat pe Gheorghe Pîslariu la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „purtare abuzivă”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani de zile.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Fălticeni sau în cadrul Primăriei comunei Preuteşti.

Inculpatul trebuie să îi plătească părții civile suma de 4.500 de lei, reprezentând daune morale.

Petru Adrian Apetroae a fost condamnat la o pedeaspsă de 4.500 de lei amendă penală (180 de zile amendă a câte 25 lei pe zi) pentru săvârşirea infracţiunii de „mărturie mincinoasă”.

Dacă inculpatul nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

S-a dispus restituirea către Ocolul Silvic Dolhasca a următoarelor bunuri: un ferestrău cu lungimea de 1,30 m şi un topor cu mâner din lemn cu lungimea de 88 cm.

Decizia nu este definitivă. Față de această decizie s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 16 ianuarie 2019, în jurul orei 14.00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, după ce au constatat că dintr-o pădure a Ocolului Silvic Dolhasca au fost tăiați și furați mai mulți arbori, Gheorghe Pîslariu și Petru Adrian Apetroae s-au deplasat la domiciliul lui Costel G.. Cei doi voiau să verifice dacă bărbatul respectiv a transportat materialul lemnos provenit din comiterea delictelor silvice.

Observând o căruță în curtea victimei, cei doi au intrat în interiorul curții cu intenția de a examina anvelopele căruței și a stabili dacă a fost folosită la transportul materialului lemnos furat din pădure.

Gheorghe Pîslariu a intrat în casa de locuit a victimei, după care a încercat să pătrundă în camera unde se aflau părinții victimei. Inculpatul nu a reușit să intre în camera părinților victimei, deoarece o femeie a asigurat ușa de acces. Văzând ușa închisă, Pîslariu a intrat în cea de-a doua cameră, unde se afla Costel G. împreună cu soția sa și un copil minor.

În acel moment, Pîslariu s-a îndreptat spre victima care se afla întinsă în pat, i-a solicitat să iasă din cameră și a tras-o de mâneca în acest scop. Când victima se afla pe hol, lânga ușa principală de acces, încercând să se încalțe, Pîslariu i-a aplicat o lovitură cu pumnul, după care l-a tras de haine în exteriorul casei. În această împrejurare agresorul i-a spart geamul ușii victimei.

Când Petru Adrian Apetroae a fost audiat în calitate de martor, acesta a făcut afirmații mincinoase. Apetroae a spus că Pîslariu nu a pătruns în locuința victimei și nu a văzut sau nu știe dacă acesta a exercitat acte de violență asupra victimei.

Adauga comentariu