Doi bandiți care au încercat să dea un jaf la Botoșani au fost prinși într-un lan de porumb din Verești de către șeful de post din localitate, care era în timpul liber

O acțiune a polițiștilor suceveni, în cooperare cu cei din județul Botoșani, s-a încheiat cu prinderea a doi indivizi extrem de periculoși, care au comis mai multe infracțiuni pe teritoriul României.

Infractorii, originari din județul Mehedinți, s-au deplasat în urmă cu câteva zile în municipiul Botoșani cu gândul de a sparge mai multe bancomate. Noaptea trecută, cei doi au încercat să fure banii dintr-un bancomat, însă cum nu au reușit și-au schimbat planul și s-au decis, ca la primele ore ale dimineții, să jefuiască Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Botoșani.

Astfel, bandiții s-au mascat cu cagule și au tăbărât peste angajații instituției, însă au fost puși pe fugă după ce o persoană a reușit să apese butonul de panică.

Tâlharii au fugit cu un autoturism Renault, pe urmele lor fiind mai multe echipaje de poliție. La granița dintre județele Botoșani și Suceava, fugarii au reușit să spargă barajul făcut de polițiști, scăpând astfel de autospecialele aflate pe urmele lor.

Fiind anunțați de către colegii din Botoșani, polițiștii suceveni au instituit mai multe filtre, ocazie cu care pe o uliță din satul Prelipca, comuna Salcea, au dat de mașina urmărită.

Bandiții au continuat să fugă de polițiști, pe urmele lor pornind și agentul șef Constantin Alexandru Nechita, șeful de Post din comuna Verești, care era în timpul liber și se afla la volanul mașinii sale personale. Polițistul sucevean i-a urmărit pe tâlhari până pe un câmp de la ieșirea din localitate, unde indivizii au abandonat vehiculul într-un lan de porumb, iar ei au încercat să se ascundă.

Constantin Alexandru Nechita a cerut întăriri, la fața locului ajungând, în cel mai scurt timp, cinci echipaje de poliție, care au reușit să-i găsească pe cei doi fugari din județul Mehedinți.

Trebuie menționat că șeful de Post din Verești a avut o prezență de spirit ieșită din comun, mai ales că în mașina sa se afla și fiul său minor.

Adauga comentariu