Doi bărbați au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru că și-au rupt în bătaie fratele. Victima, plină de sânge, i-a rugat pe vecini să sune la Poliție, dar aceștia și-au închis geamurile pentru a nu-l mai auzi cum strigă: ”Mă omoară!”

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a condamnat pe Mihai Nisioiu la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie” și „distrugere”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Inculpatul Constantin Nisioiu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpații vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, fiecare pe o perioadă de 40 zile, în cadrul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc sau a Primăriei comunei Pojorâta.

 

Cei doi sunt obligați să pună mână de la mână și să îi plătească părții civile suma de 2.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta, inculpații au făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Mihia Nisioiu, Constantin Nisioiu și partea vătămată sunt frați. După decesul tatălui lor, survenit în anul 2017, între cei cinci frați moștenitori au început să apară conflicte cu privire la moștenirea bunurilor defunctului. În acest sens, frații au pe rolul instanței mai multe dosare, inclusiv cereri privind emiterea unor ordine de protecție.

În perioada 2018 - 2019, victima locuia la parterul unui imobil din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Acesta locuia împreună cu soția sa, mama lui. Între timp, mama victimei și a fraților acesteia a murit. În același imobil, la etaj locuia Mihai Nisioiu, împreună cu soția sa și copiii lor.

În curtea imobilului se afla o anexă tip bucătărie de vară, prevăzută cu baie, ce era folosită la comun de toate familiile din curte.

La data de 17 aprilie 2018, pe la ora 21.00, victima a fost apelată telefonic de către Constantin Nisioiu care i-a adresat injurii. Atunci, victima, aflându-se la domiciliu împreună cu soția sa, a încuiat ușa de la dormitorul său și a început să se uite la televizor împreună cu nevasta.

La un moment dat, Constantin Nisioiu a intrat în dormitorul fratelui său, spărgând ușa cu piciorul. După ce a intrat în camera victimei, Constantin a început să își lovească fratele cu pumnii și picioarele în zona feței și a corpului. În cădere, victima s-a lovit cu nasul de un dulap. În timpul altercației, Constantin a prins-o de gât pe soția victimei și a împins-o.

În timp ce victima îi cerea inculpatului să îi lase soția în pace, în cameră și-a făcut apariția și Mihai Nisioiu. Acesta nu a încercat să își calmeze frații, ci dimpotrivă, l-a ajutat pe Constantin Nisioiu să îl bată pe fratele lor. Mihai a împins-o pe victimă pe pat, după care i-a aplicat câteva lovituri cu piciorul în zona spatelui, iar, când victima încerca să se ridice de pe pat, Mihai i-a mai aplicat victimei câteva lovituri cu pumnii în zona feței și a pieptului.

Până la urmă, Constantin Nisioiu i-a despărțit pe cei doi bărbați și l-a scos din cameră pe Mihai, nu înainte de a-i aplica și el încă vreo 2 - 3 lovituri de pumn în zona feței și a umerilor victimei. Agresorii au ieșit din cameră.

Ulterior, Constantin Nisioiu i-a cerut victimei să discute în holul locuinței. Văzând că situația s-a mai calmat, victima a ieșit în hol, unde a fost lovit din nou cu piciorul și cu pumnii în zona spatelui de către Mihai Nisioiu.

Fiind rupt cu bătaia, victima a reușit să părăsească locuința și să se deplaseze la locuința unei vecine căreia i-a cerut să sune la Poliție, dar femeia nu a făcut-o.

După ceva timp, victima s-a întors acasă, de unde a sunat la 112 și a solicitat intervenția Poliției și Ambulanței.

În urma loviturilor încasate, victima a necesitat un număr de 7 - 9 zile de îngrijiri medicale.

Peste un an, respectiv la data de 11 mai 2019, pe la ora 18.30, victima a ieșit în curte și s-a deplasat în livadă. Aceasta a fost urmărită de către Mihai Nisioiu, care i-a adresat injurii, după care a început să îl lovească de vreo 2 - 3 ori cu piciorul în zona posteriorului. Victima a încercat să se refugieze în baia din anexa gospodărească, însă inculpatul și-a urmărit victima și i-a spus să iasă afară. Când victima a intenționat să iasă din baie, agresorul a prins de vasul WC-ului, l-a trântit de pardoseală, fundul vasului spărgându-se. Pe urmă, Mihai i-a aplicat victimei alte lovituri, de această dată cu pumnul în zona feței și a pietului. Unele lovituri, victima a reușit să le pareze cu mâinile. După ce victima a ieșit din bucătăria de vară, Mihai Nisioiu s-a luat la trântă cu mașina de spălat rufe. Agresorul a smuls racordul flexibil și a lovit mașina de spălat cu picioarele și pumnii. La final, după ce i-a arătat mașinii de spălat ce supărat este, a izbit-o de tocul ușii.

Agresorii voiau să o convingă pe victimă să-și ia soția și să părăsească locuința.

Declarația vecinei care a refuzat să sune la 112

În timp ce aceasta se afla în holul locuinței sale, a auzit de afară o persoană care striga „mă omoară, mă omoară”. Atunci, femeia l-a văzut pe vecinul ei cum alerga pe stradă. După circa 5 - 10 minute, femeia a auzit cum o persoană a bătut la ușa sa. Aceasta împreună cu fiica sa au deschis ușa și l-au văzut pe vecinul lor desculț și îmbrăcat în pijamale, plin de sânge din cap până în picioare. Bărbatul i-a spus femeii ”Tanti, aștia au încercat să mă omoare” și le-a rugat pe cele două să sune la poliție. Femeia i-a spus că nu poate suna și dacă vrea să sune el la poliție.

După câteva zile, femeia s-a întâlnit pe stradă cu victima și cu Mihai Nisioiu, iar victima i-a spus femeii că a fost bătută de Mihai Nisioiu. Cel din urmă, i-a spus femeii că nu și-a bătut fratele, ci acesta s-a lovit de ușă.

Și fiica vecinei l-ar fi lăsat pe bărbat să fie omorât 

Fiica vecinei sus-menționate a dovedit că a învățat tot ce e mai bun de la mama sa. Aceasta a spus la audieri că, în timp ce se afla în locuința sa, a auzit niște strigăte ce veneau dinspre locuința vecinilor săi.

Curiozitatea a împins-o pe aceasta să iasă la geam pentru a vedea ce se întâmplă. La scurt timp, bărbatul disperat a văzut-o pe fiica vecinei sale cum pândea la geam și i-a cerut să sune la Poliție.

Reacția individei a fost aceea de a închide geamul, de a se retrage în locuință și de a-și vedea de treaba ei.

Adauga comentariu