Doi bărbați, care conduceau beți și fără permis mașini cu ITP-ul expirat, au ajuns ieri în arestul IPJ Suceava

Ieri, în arestul IPJ Suceava au fost introduși doi șoferi care conduceau beți și fără permis.

Primul introdus în arest este Vasile Drăgoi (43 de ani), din localitatea Bosanci, care a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Astăzi, individul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunerea de luare a unei măsuri preventive față de acesta.

La data de 8 decembrie 2021, pe la ora 22.00, un echipaj de poliție care patrula pe raza satului Moara Carp, comuna Moara, a oprit pentru un control un autoturism marca Volkswagen Passat care circula dinspre Moara Nica spre Moara Carp. 

La volanul mașinii se afla Vasile Drăgoi. Acesta le-a prezentat oamenilor legii certificatul de înmatriculare al mașinii, polița RCA și le-a spus că are permisul de conducere reținut.

Polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe urmă, individul a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În plus, bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei pentru că mașina pe care o conducea avea IPT-ul expirat din data de 4 decembrie 2021.

Atunci, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Al doilea bărbat introdus în arest este Dumitru Asaftei (39 de ani), din comuna Marginea, care a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astăzi, individul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea de luare a unei măsuri preventive față de acesta.

La data de 9 decembrie 2021, în jurul orei 18.00, un echipaj de poliție care patrula pe raza comunei Marginea a oprit un autoturism marca Volkswagen Golf, care circula dinspre Sucevița spre centrul comunei Marginea.

La volanul mașinii se afla Dumitru Asaftei, care le-a spus polițiștilor că nu are asupra sa documentele persoanle și nici cele ale mașinii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au constatat faptul că bărbatul în cauză avea permisul de conducere suspendat.

Individul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe urmă, oamenii legii au constatat și faptul că mașina în cauză nu avea ITP valabil și nici RCA. În aceste circumstanțe, șoferul a fost amendat.

Polițiștii i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Adauga comentariu