Doi bărbați din Bălcăuți s-au ales cu amenzi penale pentru că s-au bătut între ei ca sălbaticii cu o lopată și o bâtă de lemn. Aceștia trebuie să își plătească unul altuia daune morale

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului - persoană vătămată Vasile Hapencu împotriva pedepsei pe care i-a aplicat-o Judecătoria Rădăuți pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”. 

Magistrații Curții de Apel Suceava i-au micșorat amenda penală de la 4.000 de lei la 3.000 de le (echivalentul a 15 lei/ziua de amendă).

Celuilalt inculpat - persoană vătămată din dosar, Ioan Leuciuc, magistrații i-au majorat amenda penală de la 1.200 de lei la 2.700 lei (echivalentul a 15 lei/ziua de amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

Leuciuc trebuie să îi plătească lui Hapencu suma de 2.788 de lei (în loc de 1.588 lei). Din acest total, 2.400 de lei reprezentând daunele morale, iar 388 de lei daunele materiale.

Hapencu trebuie să îi plătească lui Leuciuc suma de 2.400 lei, cu titlu de daune morale și 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel, reprezentând o parte din onorariul avocatului.

Decizia este definitivă.

 


La data de 10 aprilie 2019, Ioan Leuciuc și Vasile Hapencu, erau vecini în comuna Bălcăuți. Între aceștia exista de mai mult timp o stare conflictuală din cazua neînțelegerilor privind folosința unui drum de acces de la locuințele lor la calea publică.

În acea dimineață, pe la ora 10.20, în timp ce se afla acasă și executa lucrări la acoperișul casei, unul dintre indivizi l-a observat pe drum pe celălalt individ încărcând într-o roabă pământul rezultat din săparea unui șanț în urmă cu o lună de zile.

Între cei doi s-a iscat o dispută verbală care a degenerat în momentul în care individul care își repara acoperișul casei s-a apropiat de vecinul său și i-a răsturnat roaba cu pământ.

În aceste circumstanțe, bărbatul care a încărcat pământul în roabă a pus mâna pe lopată și i-a aplicat vecinului său mai multe lovituri în zona capului și în restul corpului. Văzând agresiunea, concubina victimei a intervenit și l-a îmbrâncit pe agresor. Atunci, bărbatul care a răsturnat roaba cu pământ, profitând de intervenția iubitei sale, a pus mâinile pe o bâtă de lemn și i-a aplicat mai multe lovituri vecinului său în zona capului, a picioarelor și a mâinilor.

Deoarece actualul agresor sângera ambundent, iubita acestuia a intervenit din nou, reușind să oprească tot scandalul. Pe urmă, aceasta a sunat la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj de poliție și a unei ambulanțe.

În urma agresiunii care a durat circa 10 minute, ambii bărbați au ajuns la Spitalul Județean Suceava, unde au primit îngrijiri medicale.

Conform certificatelor medico-legale, ambii bărbați au suferit leziuni traumatice vindecabile în 8 - 9 zile de îngrijiri medicale.

Cei doi au fost audiați și au recunoscut că s-au lovit reciproc cu corpuri contondente. Deoarece aceștia încercau să se pună fiecare într-o situație mai favorabilă, indivizii au prezentat povești diferite. Fiecare l-a acuzat pe celălalt că a început și că a susținut bătaia.

Adauga comentariu