Doi bărbați s-au ales cu amenzi penale pentru că s-au bătut într-un restaurant din Șcheia, în timpul unei petreceri cu muzică populară și lăutărească. Aceștia îl sărbătoreau pe Sfântul Vasile

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Constantin Serediuc la o pedeapsă de 4.170 de lei amendă penală (139 de zile de amendă a câte 30 de lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”

Dacă individul nu va plăti amenda, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile de închisoare.

Procesul penal a fost încetat față de inculpatul Vasile Polocoșer pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”, ca urmare a retragerii plângerii de către Constantin Serediuc. Polocoșer a fost condamnat și el la o amendă penală, respectiv la pedeapsa de 5.100 de lei (170 de zile de amendă a câte 30 de lei/zi) pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


În noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2017, la un restaurant din satul Șcheia, comuna Șcheia, a fost organizată o petrecere cu muzică populară și lăutărească cu ocazia zilei de Sfântul Vasile.

La această petrecere a participat Vasile Polocoșer împreună cu soția sa și șase prieteni. Aceștia s-au așezat la una din mesele localului. Unul dintre prietenii lui Vasile Polocoșer l-au invitat la acest restaurant și pe Constantin Serediuc. Cel din urmă s-a așezat pe unul dintre scaunele amplasate la masa lui Polocoșer.

La un moment dat, între Polocoșer și Serediuc s-a iscat o discuție în contradictoriu, ocazie cu care cei doi s-au înjurat reciproc. Pe urmă, cei doi au început să se bată, lovindu-se cu pumnii și picioarele. În timp ce muzica când și aceștia se băteau, indivizii se loveau și cu corpurile contondente de pe masă.

Pentru a aplana conflictul, între cei doi au intervenit doi bărbați, un străin și un prieten de-al lui Polocoșer. 

După ce s-au bătut, Serediuc a spus că a încasat mai multe lovituri de la Polocoșer. De asemenea, și prietenul lui Polocoșer, care a intervenit între cei doi, a spus că a fost lovit de către Serediuc.

Cu ocazia audierilor, o femeie aflata la masa respectivă a spus că a fost lovită de cioburile farfuriei sparte în cadrul conflictului, dar nu a dorit să facă plângere penală.

Administratorul localului a spus că Polocoșer a achitat distrugerile provocat și nu depune plângere.

Au fost audiați și martorii și membrii formației care își desfășura programul în local. Se pare că din cauza strigătelor, larmei și violenței, a fost provocat un haos și a fost necesară oprirea spectacolului. Membrii formației au fost nevoiți să se îndepărteze din zona de conflict, strângându-și instrumentele muzicale pentru a nu fi distruse. Din cauza acestui scandal, mai mulți clienți au părăsit localul fiind indignați de cele întâmplate.

Constantin Serediuc a recunoscut că l-a agresat pe Vasile Polocoșer. De asemenea, cel din urmă a recunoscut că el l-a lovit primul pe Serediuc.

Conform certificatului medico-legal, Serediuc a necesitat un număr de 6 - 7 zile de îngrijiri medicale.

Pe parcursul urmăririi penale, Serediuc și Polocoșer nu au putut fi audiați în calitate de inculpați deoarece s-au sustrat de la urmărirea penală, plecând din țară.

 

Adauga comentariu