Doi botoșăneni au vrut să se înscrie la USV cu diplome false de bacalaureat. Polițiștii au deschis o anchetă: „Am constatat că cele două diplome de bacalaureat erau falsuri grosolane”

O tânără de 24 de ani şi un bărbat de 30 de ani, originari din judeţul Botoşani, au încercat să se înscrie la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative de la Universitatea „Ştefan cel Mare” în baza unor diplome de Bacalaureat care, conform poliţiştilor, „ridică suspiciuni rezonabile de fals”.

Miercuri, în jurul orei 14.30, reprezentanţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava au depus o  sesizare la Biroul Universitar  din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, cu privire la faptul ca două dintre diplomele de Bacalaureat depuse de doi candidaţi la dosarele de admitere ridică suspiciuni rezonabile de fals.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.

Diplomele au fost depuse de un tânăr de 30 de ani şi de o tânără de 24 de ani, amândoi din Botoşani.

„S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată si uz de fals, fapte prevăzute si pedepsite de art. 322 si 323 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de catre poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava sub coordonarea unităţii de parchet", a declarat Ionuţ Epureanu. 

Prorectorul USV Ștefan Purici a confirmat incidentul, arătând că falsul era unul extrem de grosolan.

„Noi am constatat că cele două diplome de bacalaureat erau falsuri grosolane și nu înțelegem cum de au îndrăznit să se prezinte cu așa ceva la înscriere. Ștampilele erau fotocopiate, iar pe diploma prezentată de către candidatul de 30 de ani apărea o greșeală, aceasta fiind <<eliberată domnișoarei>>. De-a lungul anilor ne-am mai confruntat cu unele falsuri, care au fost însă rapid depistate, chiar dacă erau mult mai bine realizate. În urmă cu câțiva ani, un <<absolvent>> de licență la Universitatea <<Alexandru Ioan Cuza>> din Iași a prezentat o diplomă de absolvire destul de bine realizată, pentru a se înscrie la masterat, însă falsul a fost descoperit în scurt timp”, a declarat în presa locală prorectorul USV Ștefan Purici.

Sursă material: www.adevărul.ro

Adauga comentariu